Koninklijke Erepenning voor muziekvereniging KNA Lunteren

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Hare Majesteit de Koningin heeft besloten aan Muziekvereniging Kunst Na Arbeid in Lunteren de Koninklijke Erepenning toe te kennen. Deze heeft loco-burgemeester Wilke Dekker van Ede dinsdagavond uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van KNA. Muziekvereniging KNA neemt binnen de amateur-muziek een unieke positie in. De vereniging manifesteert zich al vele jaren op een zeer constant hoog niveau, zowel nationaal als internationaal.

Binnen de gemeente Ede verzorgen zij ook vele optredens. De muziekvereniging behaalde een groot aantal successen op zowel nationaal als internationaal niveau. KNA heeft de Koninklijke Erepenning gekregen omdat de vereniging op toonaangevende en innoverende wijze vorm geeft aan de invulling van haar doelstellingen en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de amateurkunstbeoefening zowel binnen als buiten de gemeente Ede.

Verenigingen en instellingen die ten minste 50 jaar (of een volgend meervoud van 25 jaar) bestaan kunnen de Koninklijke Erepenning aanvragen. De activiteiten moeten van filantropische, wetenschappelijke, culturele of maatschappelijke aard, of op het gebied van sport zijn. Zowel de vereniging/instelling als de bestuursleden moeten te goeder naam en faam bekendstaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie