Daniëlle de Jong oogst zilver op het NK

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

TTV Wanzl Belcrum had de organisatie van het Top 12 toernooi voor aangepaste sporters goed voor elkaar. Ook voor Daniëlle de Jong waren de omstandigheden ideaal. Meedoen aan een NK is natuurlijk niet verkeerd. Maar het grote doel voor Daniëlle de Jong blijft wel de Olympische Spelen, die in oktober 2008 in Beijing worden gehouden. Goede resultaten halen is het motto voor de speelster van Bit.nl. En zorgen dat ze genoeg punten vergaart om aan ‘the games’ te kunnen meedoen. ,,Beijing is nog niet zeker. Ik moet nog veel toernooien spelen. Punten halen. En medailles halen, dat is het belangrijkste.”

EDE - Twee keer zilver. Een prima resultaat voor de Edese Daniëlle de Jong tijdens het Nederlands kampioenschap (NK) tafeltennis voor sporters met een beperking in het Racketcentrum in Breda. Een beter resultaat, dan in 2006 toen de Jong alleen in de dubbel een zilveren medaille wist te behalen. In de poule bij de enkel verloor de Edese met 3-1 van Branco Puskaric, die daardoor met een gouden plak huiswaarts kon keren.

Een tweede plaats in het enkelspel bij het NK helpt. Ook de tweede plek, die de Edese tafeltennisster samen Wendy Schrijver behaalde. En weer was Branco Puskaric de grote kwelgeest. Dit maal was ‘gouden’ Branco met zijn partner Rolf Smeets te sterk voor het koppel De Jong/Schrijver, die met een zilveren medaille genoegen moesten nemen. ,,Ik ben best tevreden met twee zilveren medailles. Van tevoren had ik niet zoveel verwacht eigenlijk. Wel gehoopt op een medaille.”

Het seizoen is voor De Jong nog niet helemaal voorbij. Woensdag vertrok zij naar Servië . Ook staat het Europese Kampioenschap in Slovenië nog voor de deur. De Jong is in haar sas met haar spel. ,,k train veel en dat zie je ook wel in de wedstrijden terug.” Rust houden zit er in de zomerperiode niet in voor Daniëlle de Jong. ,,Ik train gewoon door.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie