‘Streetsoccer’

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - In zwembad De Peppel wordt op 30 juni de finale gespeeld om de nationale waterpolo titel voor teams onder 20 jaar. Op 23 juni worden in zwembad De Peppel en in Rotterdam voorrondes gespeeld met drie teams in drie poules.

De winnaars komen op 30 juni naar Ede. Polar Bears is de titelverdediger en hoopt deze status te houden. Op 19 juli wordt in zwembad De Peppel de officiële interland wedstrijd gespeeld tussen Nederland en Slovenië. Aanvang 19.30 uur.

EDE - Bridgeclub De Witte Hinde houdt op donderdag van 19 juni tot en met 28 augustus een aantal zomerdrives. Het inschrijfgeld bedraagt 2 euro per avond. De drives vinden plaats in gebouw De Kei aan de Peppelensteeg 12 in Ede. Aanmelden voor 19.15 uur. Inzet is de Zomeravondbeker.

EDE - De Prins Constantijnschool won het Gelders Schoolkorfbalkampioenschap in Nijmegen en gaat zaterdag 16 juni naar het Nederlands Kampioenschap Schoolkorfbal in Ermelo.

De groep bestond uit: Fahim Malekzai, Jens van de Kuit, Yorn van Kleij, Alissa Aben, Evanne Huis in ‘t Veld, Jasmijn Lauber, Boutaina Hadi, Thirza Kaldeway en Ilse Snitselaar van de Prins Constantijnschool uit Ede.

De Paasbergschool behaalde een verdienstelijke derde plaats.

BENNEKOM - In Naaldwijk vond zaterdag het Nederlands Kampioenschap Acrogym D/E niveau.

Na drie voorrondes en een districtfinale eerder dit jaar, plaatsten Wilma van Roekel en Karlijn Swaen zich voor deze finale. Twaalf duo’s hadden twee en een halve minuut om te laten zien wat ze waard waren. Van Roekel en Swaen lieten als vijfde duo een spetterende oefening zien.

Door hun goede choreografie en uitstraling sprongen ze er met een artistiek cijfer van 8.10 echt uit. De oefening had de hoogst mogelijke moeilijkheidswaarde 10.0 punten. Ook technisch werd de oefening goed uitgevoerd. Met een 8.3 Als technische uitslag resulteerde dit een uiteindelijke score van 26.4.

Hiermee stond het DOS-duo op een voorlopige derde plaats. Met nog zeven duo’s te gaan, konden Wilma van Roekel en Karlijn Swaen en hun supporters alleen nog maar in spanning afwachten. Gelukkig wist niemand de score van 26.4 te overtreffen en mocht het koppel hun bronzen medaille in ontvangst nemen. Volgend jaar stroomt dit duo door naar het hogere C-niveau.

EDE - De Markt in Ede wordt op vrijdag 29 juni ingericht als spectaculaire sportlocatie. Jongeren kunnen het tegen elkaar opnemen in een speciale voetbalkooi, waarin ‘2-tegen-2’ streetsoccer gespeeld wordt.

Ook wordt er vijftig kuub zand aangebracht voor een tijdelijk strand op De Markt, waarop beachvolleybal plaatsvindt. Basketball en demonstraties van lokale sportaanbieders maken het sportevenement CU! Around (spreek uit: see you around) compleet. Daarnaast zorgt een professionele dj voor een lekker zomers sfeertje.

Onder de naam CU! Around houdt de Gelderse Sport Federatie dit straatsportevenement in een aantal Gelderse plaatsen. In Ede wordt dit initiatief ondersteund door Sportservice, Welstede en de gemeente.

WWW.CU-AROUND.NL of bel met Merlin te Wilt: 026-35 40 377.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie