Groevenbeek krijgt woonregels

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Woningcorporatie Woonstede heeft woonregels bij de Groevenbeek in Veldhuizen geïntroduceerd. Met het uitdelen van een (Groeven)beker, een informatieboekje en een ijsje aan de bewoners van de flat zijn de regels van kracht geworden. Vanaf nu wordt streng opgetreden tegen onder andere vervuiling van de lift, vandalisme en het stallen van fietsen, scooters en afval op de galerij.

Medio 2006 heeft Woonstede gesproken met de bewoners over het wonen op de Groevenbeek. Op de Groevenbeek, met 123 voornamelijk een- en tweekamerwoningen, wonen vooral jongeren. Opvallend was dat het wonen positief werd ervaren en dat de vernielingen de grootste ergernis zijn. Tijdens de gesprekken werd aangegeven dat het opstellen van woonregels wellicht een oplossing biedt voor de overlast. Met een aantal bewoners zijn de regels opgesteld. Houden bewoners zich niet aan de woonregels, dan neemt Woonstede passende maatregelen. Het kan zijn dat een geldboete opgelegd wordt. Dit zijn dan de daadwerkelijke kosten die Woonstede maakt. Het geld dat Woonstede hiermee ontvangt, komt ten goede aan de flat. In overleg met de bewoners wordt bepaald wat met dit geld gebeurt.

In de toekomst worden nog meer maatregelen genomen om de bewoners te laten wonen naar hun zin. Momenteel ligt er een plan voor de herinrichting van de tuin. Dit wordt binnenkort besproken met de bewoners. In 2008 wordt de toegang tot het gebouw afgesloten en introduceren we een elektronisch toegangscontrolesysteem. Als voorloper hierop zijn in december 2006 al camera's geplaatst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie