Duivelsplein

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De oeroude hit ‘I can get no satisfaction’ klonk vorige week vast wel in het Goffertpark van Nijmegen. The Rolling Stones waren immers te gast. Mick Jagger en co bleken meer dan welkom. Burgemeester Thom de Graaf liet de muzikanten hun handtekening plaatsen op het straatnaambordje de Rolling Stonesstraat van het dorpje Lent.

Van een echte ‘diehard’ weet ik dat de Stones-klassieker ‘Sympathy for the devil’ in het park met gejuich werd begroet. Het is dan ook een song die swingt als de neten en waarop je zo lekker ‘oe oeoeoe’ kunt meeblèren. Echter, alleen het woordje duivel doet sommige mensen al snakken naar adem.

Zo denken ook SGP’ers over de stevige rockklanken van Action in DC, de formatie die dit weekend op het Museumplein veel publiek trok. Blijkbaar spreken covers van het roemruchte ACDC aan, maar voor staatkundig gereformeerden is ‘Highway to hell’ geen route die aantrekkelijk lijkt, laat staan dat je die gaat bewandelen.

Nee, naar deze rockband zal in Ede zeker geen straat vernoemd worden. Een Burgemeester Robbertsenhof ligt meer voor de hand. Bij de heropening van het Museumplein liet een gehuldigde waterpoloër van Polar Bears fijntjes weten dat ook de derde poging om een plein te noemen naar de oorspronkelijke divisie bevrijders van Ede weer mislukt was. Alsof de duivel ermee speelt.

Nee, dat viel wel mee. Die engerd deed pas echt van zich spreken door een onverlaat zover te krijgen dat hij een herdenkingssteen van een vermoorde jongen in Ede besmeurde met het duivelsgetal. Afzagen die hoorntjes en amputeren die staart! Op z’n minst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie