D.E.S. wint bekerderby van de Kroonschijf

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het eerste damviertal van D.E.S.-Lunteren heeft zich In de vroege woensdagmorgen geplaatst voor de finale van de Gelderse bekercompetitie. Nadat de reguliere strijd tegen De Kroonschijf in 4-4 was geëindigd , wonnen de Lunteranen de barrage met 5-3.

De eerste partij aan bord 4 eindigde in een spannende remise tussen Arjan van Galen en De Kroonschijf speler Aart Jochemsen. Lunteraan Arjen Timmer kreeg licht voordeel tegen Wim Lammers, maar kon de winst net niet vinden. Aldert van Eck en Evert Jochemsen gaven elkaar niks toe. Ook deze partij eindigde ook in remise.

Sander Neutel leek voor de overwinning van D.E.S. te zorgen door bord 1 speler van De Kroonschijf Peter Hoogteijling te verslaan.In het moeilijke eindspel miste Neutel de winnende

voorzetting, waardoor de partij ook in remise eindigde: 4-4.

Door de 4-4 eindstand, moest er om 24.00 nog gesneldamd worden om een winnaar aan te wijzen. Deze wedstrijden vielen in het voordeel van de Lunterse dammers uit. Van Galen en Timmer wonnen van Aart Jochemsen en Lammers. Van Eck en Evert Jochemsen hielden elkaar opnieuw in evenwicht. Ondanks het verlies van Neutel aan bord 1 van Peter Hoogteijling, bleef D.E.S. aan de goede kant van de score: 5-3.

D.E.S. speelt nu in de finale tegen D.C.Lent of landskampioen D.E.Z- Culemborg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie