Laatste loodjes wegen zwaar bij De Cirkel

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij het jubilerende De Cirkel vond dinsdag de laatste speelronde van de interne competitie plaats. Het viel voor de schakers niet mee. De laatste loodjes wogen zwaar met het warme weer. Gevochten werd er nog wel om de punten.Twee prijzen ( runner-up trofee en rating bokaal ) stonden nog op het spel. Hiervoor waren de schakers Egbert Aalbers en Eip Janssen nog in de race. Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze twee schakers pas rond middernacht hun partij beëindigden. Aalbers verloor na een enerverende partij van Zee. Door dit resultaat kon Janssen in een licht voordelige stelling met remise genoeg nemen tegen Hartsuiker. Beide prijzen werden na veel gereken zijn deel.

Koploper Tom Pronk ontsnapte aan verlies tegen Benjamin ten Holte. Pronk kwam beter uit de startblokken, maar wilde teveel. Ten Holte nam de aanval over, maar miste de winstgevende voortzetting. Pronk bevrijdde zich en wist remise te behalen.

Harold Boom en Jef van Swieten verkregen een explosieve stelling op het bord. Van Swieten verloor na een afruil een pion. In hevige tijdnood wist Boom de partij naar zich toe te trekken. Floris Busscher , één van die talenten waarover de Cirkel beschikt, versloeg de sterke Albert Bootsman. In een gelijk opgaande strijd beschikte Busscher in het eindspel over een open f-lijn en een sterk opererend paard. Bootsman verweerde zich kranig, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen.

Egbert Aalbers koos tegen Ben Zee uiteraard voor de aanval. In een Tarrasch variant offerde hij een pion ten koste van zeer actief spel. Zee offerde de pion terug. De stelling werd gecompliceerd. Aalbers dwong Zee tot afruil van zware stukken. De voorzitter behield in een enerverend toreneindspel het hoofd koel. Zijn eindspel techniek was voor Aalbers niet te pareren.

Jan Hartsuiker en Eip Janssen maakten er eveneens een "alles of niets" partij van. In een sicilliaan verdwenen al snel de dames van het bord. De stelling werd zeer gecompliceerd. Janssen verzuimde middels een torenoffer de winstweg te openen. Hartsuiker offreerde met een pion achterstand een remise aanbod. De witspeler dacht lang na, maar herinnerde zich op tijd het spreekwoord: beter een half ei dan een lege dop. Achteraf een goede keuze.

De Cirkel hervat dinsdag 4 september weer haar verenigingsactiviteiten. Nieuwe leden blijven welkom op telefoonnummer 0318-612138 (Eip Janssen).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie