Cornelis Gerrit Schuit lid in Orde van Oranje-Nassau

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Waarnemend burgemeester Tineke Netelenbos heeft hem de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding. De uitreiking vond plaats tijdens de vrijwilligersavond in het clubhuis van de Edese voetbalvereniging DTS’35.

EDE - Cornelis Gerrit Schuit (69) uit Ede is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding op donderdag voor zijn bijzondere verdiensten voor voetbalvereniging DTS’35 en ter gelegenheid van zijn afscheid als vrijwilliger.

Tijdens en na zijn werkzaam leven bij de Koninklijke Luchtmacht heeft de heer Schuit al zijn vrije tijd gestoken in DTS’35. In 1955, op 18-jarige leeftijd, werd de Edenaar lid van de voetbalvereniging. Als voetballer haalde hij in de jaren zestig de contributie op en vanaf 1970 bekleedde hij onafgebroken verschillende bestuurlijke en ondersteunende functies.

De heer Schuit begon als secretaris ad interim gedurende een jaar. Daarna was hij tien jaar kantinebeheerder. Verder was hij van 1975 tot 1990 in verschillende functies lid van het bestuur. In deze periode was hij bovendien leider van het tweede elftal en lid van het comité dat het jaarlijkse toernooi onder de 24 organiseerde. Vervolgens was hij tot 1998 elftalleider van de selectie van DTS en tot 2005 manager voetbalzaken. In 2005 trad het voltallige bestuur af en was de heer schuit een aantal maanden waarnemend bestuurslid voetbalzaken. Momenteel is hij nog coördinator wedstrijdzaken.

De heer Schuit is dinsdag 70 jaar geworden. Hij vindt dat een mooi moment om te stoppen als vrijwilliger. DTS’35 en de KNVB hebben hem in 2005 geëerd met het erelidmaatschap en de gouden clubspeld van de vereniging en met de zilveren speld van de KNVB. Naast zijn vele activiteiten voor DTS’35 was de heer Schuit ook 5 jaar vrijwilliger in de bibliotheek van woon- en zorgcentrum De Klinkenberg in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie