Logo ‘Museumplein, proef de gezelligheid’

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het vernieuwde Museumplein is ingeluid. Het plein moet het hebben van het weer. Dat zat eventjes tegen tijdens de officiële opening door wethouder Simon van de Pol en Henk Righolt van de horecavereniging. Gezamenlijk drukte het tweetal op een grote rode knop. En daar kwam het nieuwe, groen roze gekleurde logo “Museumbeleid, proef de gezelligheid’ tevoorschijn.

Het heeft wat werk gekost. Over het eindresultaat mag Ede als ‘city of waterpolo’ niet ontevreden zijn. Veel Edenaren hebben al tijdens het ‘proefdraaien’ van het uitgangsplein van het dorp gemerkt dat het daar goed toeven is. Wat dat betreft werkte het weer in het voorjaar goed mee. De uitbaters dat al in hun beurs kunnen merken.

Vrijdagavond werkte het weer niet mee. De hoogwerker moest door het gevaar van blikseminslag wachten met het omhoog tillen van een groot scherm, waarop het door de Edenaar Daan Overeem gemaakte logo werd geprojecteerd. Op enkele punten komt er nog een verbetering op het plein, zo vertelde wethouder Van de Pol. Er worden volgens hem nog fietsenrekken geplaatst. En een twintigtal dode bomen worden in het najaar vervangen.

Het optreden van Action in DC, een imitatie van AC/DC, was een groot succes. De zanger had hetzelfde hoge stemmetje als de zanger van de Australische hardrockband. En de sologitarist huppelde ook toepasselijk op het podium rond in een korte broek. De groep speelde op een apart podium, waarvan de horeca volgens uitbater Ferry Boers alleen voor de opening een vergunning had, op een podium bij ‘De Griek’. Het andere podium werd gebruikt voor de inhuldiging van ‘we are the champions’ van landskampioen Polar Bears.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie