Verrassende dressuurspecials tijdens Outdoor Gelderland

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De dressuursport heeft een bijzondere plaats in het veelzijdige programma van Outdoor Gelderland. Het paardensportevenement gaat aanstaande woensdag van start op landgoed Middachten in De Steeg. Zowel het Dressuurgala op vrijdagavond als de Mid Summer Dressage Night op zaterdagavond bevatten een unieke mengeling van topsport- en showelementen. Bezoekers kunnen rekenen op presentaties van grootheden zoals Anky van Grunsven en Imke Schellekens.

Het Dressuurgala op vrijdagavond 9 juni start om 19.00 uur met de Intermediaire I Kür op muziek, gevolgd door de Grand Prix Special. De dag daarop staat vanaf 19.00 uur de Grand Prix Kür op muziek op het programma tijdens de Mid Summer Dressage Night. Tussen de wedstrijdrubrieken door is er plaats voor optredens van Honza Bláha. Deze Tsjechische paardentrainer werkt geheel in vrijheid met zijn paarden, en berijdt ze spectaculair zonder zadel en hoofdstel. Verder maakt het publiek beide avonden kennis met een hele andere tak van paardensport. Diverse schitterende aanspanningen met de beste tuigpaarden van Nederland worden opgesteld in de baan. Op vrijdagavond wordt het programma afgesloten met een interessante clinic van ‘s werelds beste dressuuramazone Anky van Grunsven. Anky neemt daarnaast met Nelson, IPS Painted Black en IPS Krack C deel aan de internationale wedstrijden.

Op zaterdagmiddag geven Marlies en Marrigje van Baalen samen met de ponyruiters Angela Krooswijk en Stefanie Verkooijen een westernshow. De kürmuziek van Marlies is geproduceerd door Cees Slings en gebaseerd op bekende westernfilms en tv-series. Het schitterende muziekstuk is helemaal ingespeeld door het klassieke orkest Aachen Symphony Orchestra en voor deze gelegenheid op bijzondere wijze bewerkt naar een showversie. Voorafgaand aan deze show rijdt moeder Coby van Baalen samen met Yvette van Geenen een pas de deux in het kader van de demonstratie van het Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten. ’s Avonds wordt de Mid Summer Dressage Night op toepasselijke wijze afgesloten. Imke Schellekens geeft namelijk een openbare les over de toepassing van kürmuziek. De clinic wordt begeleid door producer en componist Joost Peters. Er worden verschillende muziekstijlen ten gehore gebracht terwijl Imke te paard de bijbehorende proefonderdelen toont. Na afloop zorgen dj’s van de nieuwe club 22 * 24 uit Doetinchem ervoor dat het nog lang gezellig blijft op de Culifair.

Naast de fantastische avonden zijn er nog meer dressuuronderdelen terug te vinden in de programmering. Op woensdag 6 juni start Outdoor Gelderland na de breedtesport springrubrieken om 12.30 uur met de Moorland Dressuurdag. Dit nieuwe onderdeel is een initiatief van Kees en Tosca Visser en bevat dressuurrubrieken in de klassen ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour. De deelnemerslijst bevat grote namen zoals Coby en Marrigje van Baalen, Aat van Essen, Diederik van Silfhout, Dominique Fillion, Lotje Schoots en Hans Peter Minderhoud. Ambassadeur van Outdoor Gelderland, Edward Gal, geeft in het avondprogramma een schitterende show met de gitzwarte hengst Moorlands Totilas. Dit optreden wordt muzikaal omlijst door de populaire zangers Ronnie Tober en Jorge Castro.

De toegangsprijs voor Outdoor Gelderland van 6 tot en met 10 juni op Landgoed Middachten in De Steeg (gemeente Rhden) bedraagt € 12,50 voor volwassenen. Voor kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis en voor kinderen van 5 t/m 12 jaar € 6,25. Deze entreekaart geeft tevens de gehele dag toegang tot Kasteelfair Middachten. Alleen op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag geldt een toeslag voor de tribune van Outdoor Gelderland. Kaarten zijn tot en met dinsdag 5 juni te bestellen via TopTicketLine op telefoonnummer 0900-3005000 (45 cpm) en tijdens het evenement verkrijgbaar aan de kassa. Meer informatie is te vinden op de website www.outdoorgelderland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie