Arnhemmer onder meer verdacht van verkrachting in 'virtuele wereld'

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Door een megarechtszaak over jongensprostitutie is ook een oude verkrachtingszaak uit Ede opnieuw aan het licht gekomen. Een 46-jarige man wordt er van verdacht op 21 mei 1994 een toen minderjarige jongen uit Ede seksueel te hebben misbruikt.

Dit was niet zijn enige zedendelict. Hij heeft ook zijn minderjarige neefje en nichtje misbruikt. In de jaren die volgden zette hij zijn activiteiten steeds meer voort in de virtuele wereld. De 46-jarige Arnhemmer wordt nu ook verdacht van een verkrachting in SM-achtige sfeer via internet.

Bovendien hangt hem een veroordeling boven het hoofd voor deelname aan een criminele organisatie die zich bezig houdt met mensenhandel. Voor een escortbureau zou hij tientallen minderjarige jongens uit Nederland, Duitsland en Tsjechië hebben geronseld. Nadat hij voor de verborgen camera van een SBS-programma verklaarde dat hij heel makkelijk aan jonge jongens kon komen, ging de politie op onderzoek en kwamen zijn daden aan het licht.

De verdachte moet in september voorkomen. Dan wordt ook de Edese verkrachting behandeld, hoewel die los staat van de andere zaken. De Arnhemmer zat al een jaar in voorlopige hechtenis. Tot september is hij op vrije voeten, hoewel de rechtbank erkent dat er gevaar is dat de 46-jarige in zijn daden op het internet vervalt.

(APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie