Straatspeeldag op ,,gevaarlijke'' Bovenweg

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Op de Bovenweg en de Boerenbond in Bennekom wordt woensdag de Nationale Straatspeeldag gehouden. De actie op de Bovenweg is een protest tegen te hard rijdende auto's, waardoor zeer gevaarlijke (onveilige) situaties ontstaan voor de andere weggebruikers, in het bijzonder voor kinderen.

Vrijdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd: van de overtreders reed er zelfs een bijna 80 km per uur. Voor kinderen is er bovendien te weinig speelruimte; er is slechts een smalle stoep aan een kant van de weg.

Volgens de bewoners krijgen spelende kinderen op de Boerenbond soms de schrik van hun leven, als plotseling een auto met flinke vaart de bocht om komt scheuren. Deze actie is bedoeld om te laten zien dat de straat voor iedereen veilig moet zijn, en dat rekening moet worden gehouden met elkaar. ,,Een verkeersluwe straat kan heel veilig lijken, maar dat is maar schijn. Kortom schijnveiligheid'', aldus een bewoner.

De wegen zijn van 13.00 tot 17.00 uur afgesloten voor verkeer, opdat de kinderen veilig op straat kunnen spelen. Deze acties maken deel uit van de Veilig Verkeer Nederland Straatspeeldag, een initiatief van de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie Veilig Verkeer Nederland.

Deze middag worden diverse straatspelen georganiseerd, zoals stoepkrijten, ganzenbord, hinkelen, rollerscate race, touwtje springen. Deelname kost niets en voor kinderen is er gratis limonade.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie