Planken Wambuis heeft veel te bieden

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het restaurant heeft een rijke historie. Het begon in 1782 als hoeve met herberg in het onherbergzame Reemsterveld en werd laten bouwen door Baron Torck. In de loop der jaren kreeg het regelmatig een andere invulling en na een brand in 1925 werd het opnieuw opgebouwd.

EDE - Wie afgelopen tijd een bezoek bracht aan restaurant Planken Wambuis kon vanaf het ruime terras genieten van het mooie weer en de fraaie omgeving waarin het is gelegen. Het restaurant ligt namelijk in de bosrijke omgeving Planken Wambuis en dankt daar ook haar naam aan.

Het aanzicht van nu staat er al een aantal jaren en sinds twee jaar is Laurie Theijse de eigenares van het etablissement. Als eerste gaf ze het restaurant intern een frisser aanzien en buiten werd een nieuw terras aangelegd, die net als binnen, plaats biedt aan tachtig gasten.

Planken Wambuis blijkt een restaurant waar een ieder zich thuis voelt. Je vindt er de zakenman in pak, maar ook de vakantieganger en de man of vrouw in vrijetijdskleding en niemand stoort zich aan elkaar maar gaat op een gemoedelijke manier met elkaar om.

De fraaie ligging van het restaurant trekt ook tal van bezoekers aan om er ook culinair te genieten. De keuken, onder leiding van chef-kok Manfred Majoor staat bekend om smaakvol te genieten van hetgeen geboden wordt en staat bekend om zijn seizoenen zoals de aspergetijd, en in het najaar de wildgerechten. ,,In het verleden stond het restaurant al bekend om zijn wildgerechten. Het wild werd aangeleverd door jagers die het wild hadden geschoten op de Veluwe, en zo is het nog”, aldus de eigenares.

Dat Laurie nu twee jaar de eigenares is wil ze ook laten weten. ,,Door dit te vieren met een speciaal kreeftmenu, geserveerd met champagne tegen een bruisende prijs. Als de weersomstandigheden het toelaten kan men hier ook van genieten op het fraai gelegen terras. Op dit terras is een speciale loungebank waaraan men vooraf kan genieten van een aperitief onder gezang van de vogels en het gekletter van de waterfontein.”

Rond de vijvers vind men fraaie bronzen beelden en binnen het restaurant worden er regelmatig kunstexposities gehouden van jonge en gerenommeerde kunstenaars. ,,In het najaar doen we ook mee aan proeven van kunst met als geschenk een kunstbord en in de toekomst zijn we van plan meer van dergelijke activiteiten te gaan houden”, laat de eigenares weten. Wat betreft de toekomst is ze optimistisch gestemd want ze zit nog ‘vol met ideeën’.

Restaurant Planken Wambuis

Verlengde Arnhemseweg 146 Ede

Tel. 026-4821251

www.plankenwambuis.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie