Tweehonderd leerlingen balletschool op de bühne

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Er wordt momenteel nog druk gerepeteerd voor de twee voorstellingen op zaterdag 23 en zaterdag 30 juni in Theater De Lampegiet in Veenendaal. Verdeeld over de twee avonden treden ruim tweehonderd leerlingen van de Edese balletschool Barbara Bunskoek voor het voetlicht treden. Dit is al weer de negentiende uitvoering van de balletschool, die dus in het volgend seizoen haar 20-jarig bestaan viert.

Het programma is op beide avonden gelijk, maar wordt door verschillende klassen uitgevoerd. Beide voorstellingen beginnen met een optreden van de speciale peuterklassen van de balletschool. Speciaal voor deze uitvoering hebben deze allerkleinsten van 2,5 tot en met 4 jaar een eigen dans ingestudeerd. Daarna is het de beurt aan de leerlingen vanaf 5 jaar tot en met de volwassenen. Het programma is zeer gevarieerd en brengt voor elk wat wils. Naast de echte klassieke balletten, al dan niet op spitzen, zijn er allerlei andere dansen te zien.

Zo zijn er dansen uit musicals, dansen op traditionele muziek, moderne dansen en tapdans. Kortom, een zeer gevarieerd programma voor iedereen die van dans en muziek houdt. In het programma zitten onder meer twee blokken met ‘hoogtepunten’: drie kindergroepen dansen hoogtepunten uit musicals en de oudere leerlingen dansen hoogtepunten uit klassiek ballet. In dit laatste blok zitten onder meer de Zwarte Zwaan uit het Zwanenmeer, Doornroosje, de Suikerfee uit de Notenkraker en de pas de deux uit het ballet Paquita.

Kaarten reserveren: bcmbunskoek@planet.nl of tel. 590 331/06-411 80 323. De voorstellingen beginnen om 19.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie