Ede: City of Waterpolo!

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Na de twee landstitels van Polar Bears heeft Ede zichzelf tot 'City of Waterpolo' betiteld. Ook Polar Bears zelf doet er alles aan deze slogan te onderstrepen. Zo treedt de club in allerlei uitingen al enige tijd als Polar Bears Ede naar buiten en ook in het buitenland (tijdens Europacup-reizen) wordt consequent de naam EDE gevoerd. Bovendien probeert Polar Bears regelmatig landelijke waterpolo-evenementen naar Ede te halen. Zo worden zaterdag 23 en zaterdag 30 juni respectievelijk de voorronde en de finales van de Ben Planjer Trofee (het Nederlands Kampioenschap voor heren onder de 20 jaar) in Ede gehouden. Polar Bears is titelverdediger en mede door het thuisvoordeel wederom favoriet voor de eindzege.

Donderdagavond 19 juli is zwembad De Peppel het toneel van een oefeninterland tussen de mannenteams van Nederland (met enkele Polar Bears-spelers) en Slowakije en ook zaterdag 15 september mag Ede zich met recht 'City of Waterpolo' noemen.

Supercup

Een dag na het Polar Bears Europacupdiner staan in De Peppel de wedstrijden om de nationale Supercup (landskampioen versus bekerwinnaar) op het programma. De Polar Bears-teams nemen het dan op tegen respectievelijk Het Ravijn (dames) en ZPB (heren).

Zaterdagavond 15 september wordt tevens het ManMeer!-Waterpologala rondom de verkiezing van de beste waterpoloër/ster van het jaar gehouden in De Reehorst. Dit gala, waar de complete nationale waterpolotop vertegenwoordigd is, wordt al voor de vijfde achtereenvolgende keer door waterpoloblad ManMeer! in samenwerking met de KNZB in Ede, City of Waterpolo, gehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie