'1000 euro van Netelenbos'

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het internationale wielerveld raasde aan het begin van de middag door de straten van Ede. Komende vanaf Wekerom slingerde de profkaravaan van de Dutch Food Valley Classic, voorheen Veenendaal-Veenendaal, door het centrum.

Op de Stationsweg lag de streep voor een tussensprint. Daar was de Belg Wouter Weylandt het rapst. Hij mag 1000 euro van de gemeente Ede in zijn stak steken.

De coureur van Quick Step maakte deel uit van een kopgroep van veertien renners, die de koers vervolgden in de richting van Bennekom, Wageningen en Renkum. Later werd onder meer het heuvelachtige gebied bij Nijmegen en Groesbeek aangedaan.

Met de finish in aantocht moest topfavoriet Alessandro Pettachi in de achtervolging. Op de Maatsteeg in het Binnenveld staakte hij zijn poging, en was kansloos voor de eindzege. De massasprint op de Kerkewijk werd een prooi voor de Duitser Steffen Radochla. Het werd voor de ploeg van Wiesenhof een dubbelslag, want zijn Nederlandse ploeggenoot Stefan van Dijk werd tweede. De derde plaats was voor de Italiaan Davide Viganó.

Foto 4:

Voor de koers sleutelt Andre Schultze aan de fiets van winnaar Steffen Radochla. Tandje erbij?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie