Plastic ijsbaan

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Schaatsen in augustus? Ja, de ondernemers van onze binnenstad staan voor niets. Dit jaar beleeft Ede de primeur.

De decadentie ten top. Maar goed, dat we hartje winter ons vermaken in een subtropisch zwemparadijs is eigenlijk van het zelfde laken een pak. Door de opwarming van de aarde is dit overigens niet eens zo bijzonder meer, want onder het vriespunt lijkt het buiten toch nauwelijks meer te komen.

En als er dan geen natuurijs meer in zit, maken we het toch gewoon zelf. Schaatsen zùllen we, of het nu vriest of niet. Zelfs bij dertig graden Celsius. Zie je het voor je? Pirouetjes in bikini en baantjes trekken in je zwembroek.

Het opzienbarende is dat er in hartje Ede echter niet op ijs geschaatst zal worden, maar op plastic. De baan die hier naar toe komt, is van een degelijke, keiharde kunststof. Daar komt geen energievretend koelsysteem aan te pas. Kijk, dat vind ik nou inventief.

Net zo’n goed idee als dat van de straatjutters die in het Oranjepark de omgeving schoon houden. Met grijpstokken gaan jongeren daar op pad om achteloos weggesmeten afval op te rapen en op te ruimen.

Ik kan me zo voorstellen dat in het kader van recycling deze rommel weer gebruikt zal worden voor de onverwoestbare en duurzame ‘schaatsbaan’ die straks in het centrum wordt neergelegd.

Kan Ede niet een plek bedenken waar we een permanente ‘schaatsbaan’ van deze kunststof realiseren? Dat zou een mooie trekker worden voor onze stad. Leggen we hem naast de recreatieplas neer. Kunnen we zwemmen en schaatsen afwisselen. Decadent en leuk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie