Moorfielders verslaat koploper Matchmakers in streekderby

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De softballers van Moorfielders troffen in Wageningen koploper Matchmakers. Het eerste duel was kansloos verloren, dus de Edenaren waren op revanche uit.

In een zeer spannende wedstrijd bleken de teams aan elkaar gewaagd. Moorfielders creëerde gelijk een voorsprong van vier punten. Een sterk draaiend veld - met onder meer een dubbelspel van Rick Wouters en Frank van Elten - zorgde er telkens voor dat Matchmakers geen enkel moment de achterstand kon inlopen.

Met name in het middendeel was Moorfielders sterk aan slag en waren er een homerun (Rick Wouters) en twee drie-honkslagen (Pieter Doornhein), terwijl Menno Ettema verwarring stichtte en scoorde op een stootslag. Gedecideerd maakte de Edese ploeg het verder af en zelfs de zeer snelle nieuwe Wageningse pitcher kon het team niet meer stoppen.

Na zeven innings was voor de Wageningers het spel over en uit en keek het team tegen hun eerste nederlaag (14-18) aan. Beste Edese slagmensen: Jan Boode (1.000), Pieter Doornhein en Koen van Tiel (0.750). Werpcijfers: Moorfielders-Nico Meyer: 0xSL, 5xW, 15xHS en zes veldfouten; Matchmakers (2-9-16-5).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie