Weinig verrassingen nieuwe voetbalindeling

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

,,Ik ben blij dat we in ‘B’ zijn gebleven’’, luidt de eerste reactie van Bennekomspeler Dennis van Meegdenburg. ,,DOVO erbij is altijd leuk. Weer een derby. Van Kozakken Boys weet je dat het een zware tegenstander is. Nivo Sparta en LRC Leerdam ken ik niet. Ik vind het wel jammer dat VVOG naar ‘C’ is verhuisd. Daar speelt volgend seizoen oud-ploeggenoot Danny Marcus. Ik had graag tegen hem gespeeld. Al met al denk ik dat het een leuke competitie gaat worden. En ik hoop dat we dan weer in het linkerrijtje terecht komen.’’

EDE - De KNVB heeft de nieuwe indelingen voor het seizoen 2007/2008 bekendgemaakt. Echte verassingen zijn er niet te noteren. Bennekom zit gewoon in de hoofdklasse B. DOVO, LRC Leerdam, Nivo Sparta en Kozakken Boys nemen de plaatsen in van de degradanten SSV’65 en Huizen, alsmede van VVOG (hoofdklasse C) en Quick Boys (hoofdklasse A).

In de tweede klasse had het gedegradeerde VRC uit Veenendaal de voorkeur gegeven in Oost te blijven. Maar net als de gepromoveerde plaatsgenoot De Merino’s is club in West I in gedeeld. Dat betekent dus niet nog meer streekderby’s voor de vier Edese clubs. Behalve Blauw Geel’55, zijn ASV Dronten, DZC’68 (Doetinchem) en ESC uit Elburg nieuwkomers.

Een klasse lager gaan AVW’66 en ESA een poging wagen het verloren terrein goed te maken. Kesteren is vanuit de vierde klasse overgekomen. Waar twee jaar geleden nog zes Edese clubs in de ‘serie A’ speelden, zijn nu alleen SDS’55 en Otterlo overgebleven.

Na een teleurstellend seizoen gaan zowel Harskamp als Ede/Victoria weer een poging wagen uit de laagste klasse van het zaterdagvoetbal te komen. Opnieuw in de vierde klasse B. Wel een aantal mutaties. Ploegen uit de buurt van Renkum als DUNO, Ostrabeke, Wageningen en Wodanseck zijn vervangen door AZ 2000 en Elsweide uit Arnhem, alsmede Elspeet, EZC’84 (Epe), Oene, Hulshorst en Prins Bernhard (Uddel).

,,Een hele sterke competitie’’, oordeelt Gerrit Heikamp, trainer van Ede/Victoria. ,,Wageningen en DUNO zitten nu bij de zwakke Nijmeegse ploegen in de vierde klasse A. Die gaan onderling uitmaken wie er kampioen wordt. Bij ons kunnen er dat wel negen worden.’’

DIO’30, Erica’76, Rood Wit, Spero en Union zijn nieuw in de derde klasse D op zondag. Ploegen die Fortissimo over het algemeen nog uit het verleden kent. De kans dat in de vierde klasse G een Apeldoornse club kampioen wordt en degradeert, is groot. Immers tien van de twaalf ploegen komen uit die regio. Reaal Dronten en FC Jeugd zijn de twee vreemde eenden in de bijt.

In de vijfde klasse mag Edesche Boys richting Nijmegen, Arnhem en Renkum. Het kan haast niet anders dat dit meer punten oplevert dan vorig jaar.

Hoofdklasse B: Ajax, Bennekom, DOVO, Geinoord, GVVV, Hoek, Kloetinge, Kozakken Boys, LRC Leerdam, Nivo Sparta, Nunspeet, Spakenburg, Sparta Nijkerk en IJsselmeervogels. Tweede klasse I Oost: Advendo’57, ASV Dronten, Blauw Geel’55, DTS’35, DZC’68, ESC, Hierden, FC Horst, Lunteren, VSCO, Zeewolde en Zwart Wit’63. Derde klasse A Oost: AVW’66, DFS, DVOV, ESA, Excelsior Z, Gazelle Nieuwland, Kesteren, Otterlo, Redichem, SDS’55, SKV en UniVV. Vierde klasse B Oost: AZ 2000, Barneveld, Ede/Victoria, Elspeet, Elsweide, EZC’84, De Glind, Harskamp, Hulshorst, Oene, Pr. Bernhard, Rood Wit’58 en Veluwe Boys.

Zondag

Derde klasse D Oost: DIO’30, Erica’76, Fortissimo, ONA, SC Oranje, Orion, Quick 1888, Rood Wit, SCP, Spero, Union en Veluwezoom. Vierde klasse G Oost: Apeldoornse Boys, Beekbergen, Groen Wit’62, FC Jeugd, Loenermark, Orderbos, Reaal Dronten, Robur et Velocitas, TKA, Victoria Boys, WWNA en ZVV’56.

Vijfde klasse G Oost: AZ’2000, CHRC, DVE-Trajanus, Edesche Boys, Eendracht Arnhem, ESA, Nijmegen, OVC’85, De Paasberg, RVW, SDOO en SVO’68.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie