Wandeling door wuivend graan

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Vereniging Natuurmonumenten houdt zondag 24 juni een prachtige wandeling in het natuurgebied Oud Reemst. De twee uur durende wandeling begint om 14.00 uur. Begin- en eindpunt is de parkeerplaats Oud Reemst in gemeente Ede.

In verband met het beperkte aantal plaatsen is reservering verplicht. Bel hiervoor de Ledenservice, tel. 035 655 99 55 of bezoekerscentrum Veluwezoom tel. 026 497 91 00. Deelname kost € 4,- per persoon voor leden van Natuurmonumenten en €7,- voor niet-leden. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 2,-.

Tijdens deze wandeling neemt de boswachter de deelnemers mee op een prachtige wandeling over de voormalige landbouwenclave Oud Reemst. Tot voor kort werd er in het gebied op intensieve wijze landbouw bedreven en werd er voornamelijk maïs verbouwd.Natuurmonumenten heeft de gronden kunnen aankopen en beheert ze nu op biologische wijze. Op de noordelijke akker groeit nu graan en ook 'ouderwetse' akkerkruiden als korenbloem en klaproos bloeien hier. De graanvelden, met daartussen het rood en blauw, zijn een lust voor het oog!

Volop voedsel!

Niet alleen voor het menselijk oog zijn de velden een mooie aanwinst. Ook edelherten komen op de velden af. Zij zijn namelijk dol op het graan en de akkerkruiden. Op de zuidelijke akker, die omgevormd is tot een graasweide, treft u ook andere grote zoogdieren aan zoals zwijn en ree. Vanaf het uitzichtpunt zijn ze vaak goed te zien! De boswachter kan nog veel meer vertellen over welke planten en dieren ook profiteren van het nieuwe 'Oud Reemst' en zal bezoekers zeker meenemen naar de fraaiste plekjes in het gebied.

Meer activiteiten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie