Lunterse portier hangt werkstraf boven 't hoofd

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een 45-jarige inwoner van Lunteren hangt een werkstraf van 120 uur boven het hoofd wegens zware mishandeling op 28 augustus 2005 in zijn woonplaats.

Zo hoorde hij in hoger beroep bij het hof in Arnhem. Als hij die straf krijgt zou dat zuur zijn. Eerder kreeg de Lunteraan een werkstraf van 40 uur opgelegd. Hij ging zelf in hoger beroep, omdat hij volhoudt dat hij handelde uit zelfverdediging. De verdediging pleitte voor vrijspraak.

De 45-jarige werkte de nacht na de Oud Lunterse Dag als portier in het café van zijn broer. Een van de bezoekers deed een beetje vervelend, en de portier werkte hem zonder al te veel problemen uit de zaak. Iets later zag hij de bezoeker op zich afstormen. ,,Hij duwde tegen mijn borst en greep me daarna bij de keel", vertelde de verdachte. ,,Toen sloeg ik hem van mij af." Later bleek dat het slachtoffer zijn jukbeen had gebroken en dat hij een naar binnen geslagen oogkas had. Volgens de verdachte kon dat niet door zijn klap zijn gebeurd, maar mogelijk doordat de cafébezoeker ongelukkig viel.

De aanklager had een heel ander verhaal, dat hij reconstrueerde uit getuigenverklaringen. Hij vermoedde dat de Lunteraan niet bij de keel is gegrepen, maar bij zijn kleren. Ook achtte hij het niet mogelijk dat de verwondingen aan de oogkas door een val konden komen. Bovendien sloeg de portier niet uit zelfverdediging. ,,Er was geen sprake van noodweer", sprak de aanklager. In zijn opinie was er opzet in het spel. En dat was de belangrijkste reden voor zijn hoge strafeis.

De uitspraak is over twee weken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie