Vijf versterkingen voor korfballers DVO

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Korfbalvereniging DVO uit Bennekom heeft zowel bij de senioren als bij de junioren haar selecties versterkt. Van SKF komt Bart Scheffer (22), Ivan Roozenbeek (21) maakt de overstap van Dalto en Amy Mooij (20) speelde voorheen bij Fortissimo uit IJsselstein. De juniorenselectie is versterkt met Momo Stavenuiter (18) en Benjamin Verhoef (18), beiden afkomstig van Midlandia uit Bunnik.

Ivan Roozenbeek (21) is begonnen met korfballen bij TZ in Maartensdijk. Hij heeft daar tot de C-jeugd gespeeld en is na een uitstapje van één jaar naar het voetbalveld bij Dalto in Driebergen terechtgekomen. Hij doorliep de C1, B1 en A1 en heeft in zijn laatste junioren jaar het Nederlands kampioenschap gewonnen in Ahoy: ,,Dat is een prijs die ik nooit meer zal vergeten, prachtig was dat!" De afgelopen twee jaar speelde Ivan in Dalto 2 en komend jaar gaat hij voor DVO uitkomen.

Roozenbeek studeert aan de Hogeschool Utrecht en hij volgt de opleiding Civiele Techniek. Over DVO: ,,Mijn verwachtingen van DVO zijn, dat we een sportief, leuk en gezellig seizoen tegemoet gaan. We kunnen ons als selectie goed gaan ontwikkelen en bovenin gaan meedraaien om promotie te bewerkstelligen. Mijn eerste indruk van DVO is erg goed en ik heb het gevoel dat ik welkom ben bij de club. DVO lijkt me een gezellige en leuke vereniging, ik ken al een aantal mensen, en heb er dan ook veel zin in."

Wedstrijdmentaliteit

Daniel Beekmans: ,,Ik ken Ivan al vanaf de tijd dat hij in Talententeam Oost -19 onder mij trainde. Hij is een intelligente korfballer, kan goed situaties lezen in het veld en is daardoor in staat de juiste keuzes maken. Hij weet goed zijn pluspunten voor zichzelf en voor zijn vak te gebruiken. Bovendien beschikt hij over een goede wedstrijdmentaliteit."

Bart Scheffer maakt de overstap van SKF naar DVO. De afgelopen drie jaar heeft hij deel uitgemaakt van de selectie van SKF, waarvan twee jaar in het tweede en één jaar in het eerste. Na elf seizoenen SKF, maakt hij nu de overstap. Scheffer verwacht dat DVO binnen korte tijd weer op een hoog niveau zal acteren: ,,Hiervoor zal door iedereen binnen de vereniging hard gewerkt moeten worden. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Mijn eerste indruk van DVO is: een vereniging die ambities heeft om op een hoog niveau te korfballen. Behalve een vereniging met ambities, zie ik DVO ook als een vereniging waar tevens de sfeer belangrijk is. En ik denk dat ik me er prima op mijn gemak zal voelen."

Amy Mooij, studente Sportmanagement & Marketing aan de HES in Amsterdam, stamt uit een echte korfbalfamilie en was zelf vijf jaar oud toen zij haar eerste wedstrijd speelde bij Fortissimo. Ze wil bekijken waar haar sportieve top ligt op korfbalgebied en hoopt bij DVO veel te gaan leren.

Aanvallende instelling

Beekmans: ,,We zijn Bart dit seizoen twee keer tegen gekomen in de competitie. Ik zie veel mogelijkheden bij Bart en ben dan ook blij dat hij voor DVO gekozen heeft. Amy ken ik uit de tijd dat ik trainer was bij Fortissimo. Zij speelde toen nog in de junioren. Ze was dat niveau al ontstegen, maar de club liet haar niet overgaan naar de senioren. Onder mij heeft ze gedebuteerd in het eerste en ze deed dat erg goed. Haar aanvallende instelling en haar wil om zich te ontwikkelen zijn pluspunten."

De technische staf en de TC van DVO zijn zeer verheugd met deze versterkingen. Ze passen in het beleid van de vereniging om met jonge, talentvolle en gemotiveerde spelers nieuwe stappen richting de top te zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie