Vanessen steunt met lidmaatschap Le Chien d’Or Stichting Hulphond

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Vanessen Computers werkt al vele jaren samen met Stichting Hulphond Nederland. Als leverancier leveren ze alle hardware en tevens beheren ze het netwerk van deze bijzondere klant. De relatie krijgt extra glans omdat Vanessen er voor heeft gekozen om structureel de doelstelling financieel te ondersteunen. ,,We komen al diverse jaren op het trainingscentrum van Stichting Hulphond. Het is bijzonder om te zien wat de honden leren om later in de praktijk toe te passen bij de nieuwe baas. We leveren dan ook graag een structurele bijdrage aan deze organisatie”, aldus Edwin van Beek.

Vanessen Computers en Consultancy heeft er voor gekozen om lid te worden van Le Chien d’Or, relatie netwerk van Stichting Hulphond. Met dit lidmaatschap ondersteunen ze jaarlijks de doelstelling van deze organisatie. Daarnaast maken ze kennis met meerdere bedrijven die zich ook betrokken voelen bij de bijzondere vaardigheden van de hulphond.

Stichting Hulphond

Stichting Hulphond leidt hulphonden op en plaatst deze bij mensen met een lichamelijke handicap. Hulphonden helpen bij het aan- en uitkleden, oppakken en aangeven van voorwerpen, openen van deuren, bedienen van licht- en liftschakelaars, halen was uit de wasmachine, helpen bij het boodschappen doen en leren specifieke handelingen die passen bij de behoefte van de cliënt. Het uiteindelijke doel is om mensen met een handicap zo lang mogelijk zelfstandig te laten leven en om de maatschappelijke integratie van deze doelgroep te vergroten.

Stichting Hulphond leidt per jaar ongeveer 40 honden op, op dit moment zijn meer dan 250 honden van Stichting Hulphond actief in Nederland. Stichting Hulphond is van mening dat er geen financiële drempels mogen bestaan bij het aanvragen van een hulphond. Dit is de reden dat een hulphond kosteloos beschikbaar gesteld, dit kan alleen dankzij de hulp van sponsoren als Vanessen Computers en Consultancy en donateurs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie