Wie kent deze poes?

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Sinds eind april kwam er bij ons een jong poesje aanlopen. Ze had honger en dorst en ze zocht waarschijnlijk een tehuis. Wij dachten eerst aan een zwerver, maar omdat ze ook wel een poosje weg was, dachten we , dat ze wellicht in de buurt een vast tehuis had. We meldden haar aan bij diverse instanties, de medewerkers van de dierenambulance scanden, maar zagen dat ze niet gechipt was. We hebben bij tientallen adressen in de buurt aangebeld, maar alles zonder succes.

De poes was altijd erg onrustig en miauwde veel; ze zocht ook steeds in de kasten.

Dinsdagavond gebeurde er iets onverwachts. Toen mijn dochter bovenkwam zag ze plotseling op de slaapkamervloer een jong katje liggen. We wisten niet, dat de moederpoes zwanger was.

Weer de instanties gebeld om advies. We zorgden voor een rustplekje voor moeder en kind.

Woensdagochtend sloop de poes naar buiten en een paar minuten later kwam zij terug met weer een jong poesje. Een paar uur later lieten we de poes weer naar buiten en volgden haar pad, ze liep de laan in richting een afdakje met tuinspullen, daar troffen we na op het geluid van gekrijs afgegaan te zijn een derde jong.

Onze vraag is: wie kent deze poes? Als er geen reactie komt, dan is het vrijwel zeker een zwerfpoes en dan zullen wij de moeder met haar jongen helaas naar het asiel moeten brengen.

A. Kempees

Irenelaan 16

Bennekom

Tel. 0318-414867

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie