Speciale paden en routes in Binnenveld

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal (WERV) willen het Binnenveld (dat er precies tussen ligt) behouden als aantrekkelijk open gebied met een gevarieerd landschap. Dat staat in het Landschaps Ontwikkelings Plan (LOP) Binnenveld.

Het gebied moet meer verbonden worden met andere grote natuurgebieden, zoals de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Ook moet het gebied aantrekkelijker worden voor recreanten. Te denken valt aan: nieuwe landgoederen, speciale paden en routes in combinatie met voorzieningen als een theeschenkerij en kanoverhuur, streekeigen erfbeplantingen, houtwallen en ecopassages, meer aandacht voor weidevogels en het maken van ‘groene grenzen’.

Het Binnenveld vervult de functies: landbouw, buiten wonen, recreatie, waterberging, natuur en cultuurhistorie. Dit betekent dat er een groot aantal belanghebbenden zijn. De boeren met hun landbouwbedrijven, bewoners van het gebied, inwoners van de vier gemeenten, recreanten en natuurbeschermers. Daarnaast moet rekening worden gehouden met beleid en regels.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie