Ontplofte gasfles boort zich in dak auto

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Een paar uur na het bewuste avontuur zit de schrik er pas goed in. ,,Ik voel nog steeds de innerlijke spanning. Ik besef nu pas wat er had kunnen gebeuren. Als we in de auto waren blijven zitten, dan hadden we het waarschijnlijk niet overleefd. We hadden kennelijk een engeltje op onze schouders”, zegt Anneveld met licht opgewonden stem.

BENNEKOM - Harry Anneveld uit Bennekom probeert nuchter over te komen nadat hij vrijdagmiddag de dupe werd van een bizar incident. De Bennekommer ging met zijn schoonvader een kijkje nemen bij de brand die op dat moment woedde op het dak van studentenflat Hoevestein in Wageningen. Het tweetal kreeg de schrik van hun leven toen een deel van één van de ontplofte gasflessen zich in het dak van hun auto boorde.

door Koen Wilmink

Net zoals vele andere honderden nieuwsgierigen kwam Anneveld af op de grote rookwolken die zich rond 14.45 uur boven de studentenflat Hoevestein verzamelden. ,,Mijn schoonvader en ik waren in het centrum van Bennekom. We hoorden een harde knal. We zagen ook gigantische rookwolken. We waren benieuwd wat er aan de hand was. Daarom zijn we in de auto gestapt en richting de rookwolken gereden.”

Bij restaurant ‘t Gesprek aan de Grintweg kon het tweetal niet verder. Anneveld: ,,Maar we zagen aan de overkant wel vuur en veel rook op de flat. We besloten rechtsaf de Mansholtlaan op te rijden en iets verder de auto langs de kant van de weg te zetten, ten hoogte van de sportvelden. Maar we hadden vanuit onze auto geen goed zicht op de flat en besloten daarom uit te stappen. Iets later volgde een keiharde knal. We zagen vuur, nog meer rook en diverse projectielen die door de lucht vlogen. Eentje daarvan kwam erg dichtbij. We vroegen ons af waar die terecht zou komen....”

Plotseling

Een paar seconden later werd dat duidelijk. De onderkant van de ontplofte gasfles had zich in het dak van zijn auto geboord. ,,Tja, daar sta je dan. Je ziet plotseling een deel van een ontplofte gasfles door je dak steken. Het ding was gloeiend heet”, aldus Anneveld. ,,Je ziet dan hoeveel geluk je hebt gehad. Maar het besef komt later, als de eerste schrik eraf is. Het ging zo snel, je hebt het eerst helemaal niet door. Ook de mensen er om heen stonden met ongelovige blikken te kijken. Het is zo raar, onwezenlijk. Ik heb ook foto’s gemaakt. Voor als iemand me niet gelooft.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie