Schatkamer van cultuurhistorie

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - De cultuurhistorische analyse van het Gelders Genootschap over Het Nationale Park De Hoge Veluwe is vrijdag uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van het genootschap. Het rapport laat de lezer kennismaken met de rijke geschiedenis van het park en met het vele wat in onze tijd nog afleesbaar is.

De Hoge Veluwe ontving een hoge waardering in het rapport; topstukken van Rietveld, Van de Velde, Quist en Raedecker, maar ook de nog intacte ontginningen uit de 19e eeuw vormen de waardevolle elementen uit de cultuurhistorie van het voormalig landgoed van het echtpaar Kröller-Müller.

,,Deze kennis is onontbeerlijk voor een mede op cultuurhistorie geënt toekomstgericht beleid, zoals het Park dat voor ogen heeft”, aldus de directeur De Hoge Veluwe, de heer S.E. baron van Voorst tot Voorst. Aanknopingspunten voor passende nieuwe ontwikkelingen in het park liggen volop besloten in de rijke cultuurhistorie, waarvan de vele aspecten voor het eerst systematisch in een rapport in onderlinge samenhang zijn beschreven. Er is gekeken naar de traditionele cultuurhistorie, zoals archeologie, historische geografie en landschap en historische bouwkunde, maar ook naar de cultuur en kunst die aanwezig is in het park.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie