Avondsafari in park

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

HOENDERLOO - Smeltwaterdalen van 250.000 jaar geleden, het oudste eikenbos in Hoog Baarlo en weidse vlaktes met oorspronkelijk op De Hoge Veluwe voorkomende wilde dieren. Dit zijn de ingrediënten van de fonkelnieuwe safari in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

,,We gaan vier uur weg uit de ‘hectiek’ van alledag en stappen terug in het verleden”, aldus safarileider en boswachter Henk Ruseler. ,,Alleen al het tijdstip van deze avondsafari is uniek, want die valt deels buiten de openingstijden van het park. Je waant je echt alleen op de wereld, terug in de tijd.”

De tocht voert niet alleen langs de 800 jaar oude eikenbomen, maar ook langs de nog zichtbare smeltwaterdalen uit onze voorlaatste IJstijd. ,,Het is bijzonder dat deze ondanks de erosie nog steeds te ontdekken zijn in het landschap, al moet je wel goed weten waar je moet kijken. Edelherten, wilde zwijnen - de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, we hebben grote kans om ze tegen te komen.” De Levend Verleden Safari op 29 juni begint om 18.30 uur bij Ingang Hoenderloo. De tocht duurt vier uur. Info: tel. 0900-4643835, (foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie