Beach Party volgend jaar weer

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Omdat er geen zand was, moest het Van Slootenplein het vrijdagavond en zaterdag stellen zonder beachvolleybal en -voetbal. ,,Achteraf constateren we dat er niet veel regen is gevallen. Alleen tijdens het opbouwen regende het hard. Daarna was het nagenoeg droog”, aldus Van Alst, die het erg jammer vindt dat het zo is gelopen.

,,Achteraf viel het met de regen wel mee” BENNEKOM - De Geels Beach Party is afgelopen weekend een beetje in het water gevallen, maar niet letterlijk. De organisatie besloot bij het opbouwen op vrijdag geen zand te storten, omdat het stortregende. Bovendien was er tussen de 80 en 90 procent kans op regen. Achteraf bleek het redelijk weer. ,,We hadden de angst om dertig kuub zand te storten, omdat er geen afbakening was en het zand dan alle kanten op zou spoelen. Dat zou grote problemen opleveren”, zegt organisator Marco van Alst.

Er waren op het plein wel diverse kinderfestiviteiten, zoals een draaimolen en andere spelletjes. Ook was er aan aantal kraampjes. ,,Met name op zaterdag is de party behoorlijk goed bezocht.” Ook werd er nog wel gevoetbald, maar dan niet op zand. ,,Maar de voetballertjes waren wel teleurgesteld dat het beachvoetbal niet doorging. Er zouden zes tot zeven teams in actie komen.”

Van Alst is positief over het evenement. ,,We hebben onze les geleerd. We gaan niet meer cancelen. Je kunt slecht voorspellen wat het weer lokaal gaat doen. We hebben min of meer besloten de Beach Party volgend jaar te herhalen, maar ons niet meer te laten weerhouden door het weer.” Hij denkt hierbij aan het plaatsen van een boarding waarop reclame kan staan en het zand niet kan wegspoelen. De Geels Beach Party werd gehouden in het kader van het 50-jarig bestaan van Geels woonwarenhuis in Bennekom dit jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie