'Redelijk getikt'

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Wat een commotie! Onze nieuwe burgemeester Tineke Netelenbos woont in Hoofddorp en dat is niet direct om de hoek. Zoiets kan gebeuren. En als ze nu netjes met de trein kwam, was er geen vuiltje aan de lucht.

Maar nee, ze wordt dagelijks met de auto gehaald en gebracht door een brandweerman. Ik neem aan dat dit niet gepaard gaat met een loeiende sirene, zwaailicht en ladders op het dak van haar alternatieve taxi? De landelijke media vinden het fenomeen blijkbaar wèl zeer interessant, want ploegen van RTL en anderen rukten uit om te horen waar in Ede de brand was.

Toen die arriveerden was de Netelenbos-fik eigenlijk al geblust. Het gemeentebestuur had gewoon een goedkope oplossing bedacht om de kersverse burgermoeder te vervoeren. En de brandweer? Die staat nog altijd paraat met iets grotere wagens.

Maar als Ede ‘onze Tineke’ snel een goedkoop flatje in Veldhuizen had aangeboden, was dat natuurlijk wel beter en gastvrijer geweest. Hoeft ze nu als voormalig minister van Verkeer ook niet in die eindeloze files te staan. Bovendien kon ze zo uitstekend met onze lokale, multiculturele samenleving kennis maken. Zo’n idee is echter pure fictie, want voor zo’n simpel flatje van de woningbouwcorporatie sta je tegenwoordig met gemak zeven jaar op de wachtlijst. Helaas voor haar dus.

Ik vraag me trouwens wel af in wat voor auto ze nu eigenlijk vervoerd wordt. Het merk doet er niet toe, maar als de taxi een brandweer-rode kleur heeft dan zal ze zich in dat voertuig als PvdA-politica vast en zeker thuisvoelen. Welkom in Ede.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie