Nipt verlies Moorfielders

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De softballers van Moorfielders gingen op eigen veld met 17-20 onderuit tegen Red Caps.

De thuisclub startte de wedstrijd slecht, en na enkele vang- en veldfouten kon de opponent 5 punten scoren. In de gelijkmakende slagbeurt konden de Edenaren de schade geheel ongedaan maken. In de tweede slagbeurt wist Moorfielders goed te profiteren aan slag (3-honkslag Rick Wouters en 2-honkslagen van Onno Adriaans en Koen van Tiel), wat tot een 10-8 voorsprong leidde.

De innings die volgden waren de teams aan elkaar gewaagd, telkens stuivertje wisselend voor een voorsprong. In de vijfde inning vormde een Leusdense homerun de inleiding voor een spurt van Red Caps, die de bezoekers 6 punten opleverde, terwijl Moorfielders slechts eenmaal tot scoren kwam.

In de zesde inning weerhield een fraai dubbelspel van Rick Wouters (vangbal en aangooi op 1e honk) van verder scoren. Moorfielders kroop in de gelijkmakende beurt weer een puntje dichterbij. In de beslissende zevende inning keek Moorfielders halverwege nog tegen een achterstand van 4 punten aan, maar Alleen Pieter Doornhein wist slim te scoren, waardoor de eindstand 17-20 werd.

u Werpcijfers: Moorfielders (Peter v. Tiel): 0xsl, 4xw, 18xhs, 7 veldfouten; Red Caps: 1-6-18-4. Beste slagmensen: Rick Wouters en Onno Adriaans (beiden 0.667).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie