De Scheleberg een gote trekpleister

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

In augustus wordt het dak gerenoveerd en volgt een uitbreiding met een tweetal conferentiezalen. In het hotel bevinden zich acht modern ingerichte kamers en achter het hotel bevinden zich nog eens een achttal hotel chalets, compleet ingericht met airco en binnenkort ook met internet.

LUNTEREN - Via een fraaie oprijlaan bereiken de bezoekers hotel en restaurant De Scheleberg, dat is gelegen in een bosrijke omgeving en genoemd naar het landgoed waarop het staat. De gebouwen dateren van 1935, in opdracht van het FNV als vakantieoord voor haar vakbondsleden. Tien jaar geleden werd De Scheleberg over genomen door Topparken. Die gaf het landgoed een opknapbeurt en hotel en restaurant werden intern onder handen genomen.

Volgens Jeroen van en Heuvel, sinds vorig jaar april de eigenaar, is het conferentieoord ,,een grote trekpleister. De bezoekers aan het conferentieoord bevinden zich in een fraaie en rustige bosrijke omgeving. Na afloop van een conferentie wordt er veelal meteen weer geboekt voor de volgende keer. De conferentiezaal bied plaats aan 50 personen en met de komst van de nieuwe zalen kunnen we 80 personen herbergen. Daarvan kunnen er, indien gewenst, 40 overnachten in onze hotelruimte. Naast conferenties vinden er ook bruiloften, partijen en recepties plaats.”

Start mosselseizoen

,,Voor een diner kunnen we 200 gasten een plaats bieden maar het komt regelmatig voor dat er om meer plaatsen wordt gevraagd en ook dat kan.We zetten dan fraaie pagodetenten op het terras zodat het wel niveau heeft. Binnen het restaurant hebben we een uitgebreide kaart en gaan met de seizoenen mee. Op dit moment is het aspergetijd met een drie gangen menu, vooraf roergebakken asperges met seranoham, een Spaans gerookte ham, daarbij bestaat het hoofdgerecht classic uit asperges met boerenham of asperges met een stukje gebakken zalm. Het dessert bestaat uit watermeloen en asperges, dat we zelf bereiden. Op 20 juni gaan we van start met het mosselseizoen, met mosselen uit de hangcultuur. Die zijn groter, bevatten minder zand en daardoor smaakvoller”, weet Jeroen van den Heuvel, die eerst bedrijfsleider was, en nu dus eigenaar.

Hotel Restaurant De Scheleberg

Immenweg 15

Lunteren

Tel:0318-485996

www.residencedescheleberg.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie