International Horse Trials zaterdag op De Valouwe

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Op landgoed De Valouwe wordt zaterdag 23 juni weer de cross country van International Horse Trials gereden..

Dit jaar is het aantal deelnemers nog overweldigender dan voorgaande jaren. Vorig jaar was International Horse Trials Ede al één van de grootste eventingwedstrijden van Europa, maar dit jaar heeft het zichzelf overtroffen. Met meer dan 450 aanmeldingen uit 21 verschillende landen over de hele wereld heeft Horse Trials Ede bewezen ongelooflijk populair te zijn.

Niet alleen de vele aanmeldingen, ook het niveau van de ruiters dat zich heeft aangemeld pleit voor de organisatie. Hoewel het mogelijk is om elke twee minuten een combinatie te laten starten in de cross country, ligt het maximum per dag toch rond de 300.

Wachtlijsten

Daardoor heeft de organisatie heel veel ruiters moeten teleurstellen en zijn er in vele landen wachtlijsten. Om deze reden is al besloten de cross country volgend jaar over twee dagen te verdelen. Er wordt nu al twee dagen dressuur gereden en het afsluitende springparcours op zondag is verdeeld over twee ringen.

Zeker vijf ruiters uit de top tien van de wereld zullen strijden om een plek op het erepodium! En ook dit jaar zullen de Young Riders en Junioren elkaar op De Valouwe om de titel Nederlands Kampioen betwisten.

Voor het publiek zijn er weer tenten opgebouwd naast de uitdagende waterbak. Vanaf daar kunnen zij onder het genot van een hapje en een drankje de sport van heel dichtbij meemaken. Ook kunnen de bezoekers een mooie wandeling maken langs het crossparcours.

Voor meer informatie: www.horsetrialsede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie