Politie houdt grootscheepse controle 'Blauwe Nacht'

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De verkeerscontrole ‘Blauwe Nacht’ heeft in de nacht van zaterdag op zondag plaatsgevonden in Ede, het Edese buitengebied, Lunteren, Wekerom en De Klomp. In Ede werd gecontroleerd op de Raadhuisstraat. Daar moesten 228 verkeersdeelnemers een blaastest afleggen. Vier van hen bleken onder invloed te verkeren (van één van hen werd het rijbewijs ingevorderd). Daarnaast werden 33 bonnen uitgeschreven voor allerhande verkeerscontroles.

In het buitengebied werden ongeveer 400 blaastesten afgenomen. Acht personen bleken onder invloed te verkeren (eenmaal invordering van het rijbewijs), zes bonnen werden uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen en eenmaal bleek iemands voertuig op rode diesel te rijden.

Het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Renswoude werd ingevorderd, nadat hij zich aan de controle probeerde te onttrekken. Op de rotonde Meulunterseweg/Barneveldseweg in Lunteren reed deze persoon door, terwijl hij een platte band had.

Achtervolging

Deze platte band heeft hij mogelijk opgelopen op de Vijfsprongweg. Daar raakte hij in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm terecht en raakte een hek. Vervolgens reed hij verder. Nadat de man de verkeerscontrole probeerde te ontlopen, zette de politie de achtervolging in. Stoptekens werden genegeerd. Vlak voor de Scharrenburgersteeg stopte de man, maar voordat de politie hem kon aanspreken reed hij weer verder. Op de Scharrenburgersteeg stopte hij wederom en toen wisten de agenten de man aan te houden. De automobilist bleek onder invloed te verkeren (ongeveer 1,63 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uur opgelegd.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft tijdens de verkeerscontrole tien taxi’s gecontroleerd. In vier gevallen klopten de rittenstaten niet.

‘Blauwe Nacht’ werd uitgevoerd door de politie van Ede, de Verkeersongevallendienst, het Verkeershandhavingsteam, het KLPD, de douane, de Marechaussee, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en vrijwillige politiebeambten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie