Taxi kamer tot kamer

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De chauffeur van de regiotaxi haalt vanaf 1 juli klanten die zichzelf niet naar de deur kunnen verplaatsen in hun woning op. Ook begeleidt hij hen tot op hun eindbestemming.

Voorwaarde is wel dat mensen zelf hun voordeur kunnen openen. Tot nu toe leverde de regiotaxi alleen deur tot deurvervoer. Begeleiders die een klant van de regiotaxi op de plaats van bestemming moeten begeleiden, reizen vanaf 1 augustus voor een gereduceerd tarief mee.

De regiotaxi rijdt inmiddels een half jaar. Gratis meereizen van een begeleider is bij de regiotaxi alleen mogelijk als er medische begeleiding tijdens de rit noodzakelijk is. Begeleiders op de plaats van bestemming reizen in principe niet gratis mee. In het eerste half jaar van de regiotaxi is deze regel echter niet strikt gehandhaafd, de regiotaxi vervoerde alle begeleiders gratis.

Vanaf 1 augustus verandert dit. Vanaf die tijd mogen alleen begeleiders die tijdens de rit voor medisch noodzakelijke begeleiding nodig zijn, gratis meereizen. Wie een klant van de regiotaxi op de plaats van bestemming moet begeleiden of ondersteunen, bijvoorbeeld om een rolstoel te duwen of iemand met een verstandelijke beperking te begeleiden, reist niet meer volledig gratis.

Het gereduceerde tarief voor gehandicapten ligt in Ede op 45 cent per zone. Wie iemand mee wil nemen voor begeleiding ter plekke, betaalt vanaf 1 augustus 90 cent per zone. Voor dat bedrag mag dan ook de begeleider meereizen. Wie van de regiotaxi gebruik wil maken zonder daarvoor geïndiceerd te zijn, betaalt 1,75 euro per zone.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie