Personal shoppen ook in Ede

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De grootste periode van haar werk heeft Roelofsen in de mode gezeten. ,,Ik heb management en de modeacademie gedaan. Daarnaast heb ik zelf heel veel kleding, sierraden en tassen gemaakt. Ik ben altijd bezig geweest met mijn creativiteit en met ontwerpen. Ik voel mij daar uiterst gelukkig bij. Wilde dat altijd al doorvoeren voor iemand anders. Ik vond dat de tijd rijp was om het door te voeren en te doen wat ik echt leuk vind.”

,,Passie om men- sen zich lekker te laten voelen’’ EDE - ,,Ik wil me gaan richten op het personal shoppen. Mensen zijn in deze tijd heel druk. En hebben geen tijd om te shoppen. Dan kunnen zij mij opbellen en inhuren. Dan ga ik naar hun thuis. Overleg wat hun stijl is, waar zij van houden. Mijn passie is om mensen zich lekker te laten voelen en goed in hun vel te laten zitten. Als je jezelf er uiterlijk goed uit vindt zien, straal je dat ook uit.” Woorden van Tineke Roelofsen, die enkele maanden geleden met haar bedrijf Atelier Rebel (06-46090617), is begonnen.

door Jan de Boer

Op de televisie zijn er volgens de Edese veel programma’s, die zeggen dat je iets ‘moet’ nemen. ,,Nee, je moet helemaal niets. Het gaat er om dat jij lekker voelt. Ik ga dan thuis kijken ‘wat is je stijl en waar houd je van’. Dan ga je praten en dan kom je er achter wat iemand graag wil hebben. Ik ga dan voor die klant shoppen. Dat kan zijn kleren of de inrichting van het huis. Maar als iemand iets in de tuin wil, kan ik dat - ondanks dat ik geen tuinarchitect ben - ook verzorgen. De tuin heeft ook met inrichting te maken. Je past de tuin tegenwoordig aan het interieur aan.”

Wie veel geld heeft kan alle kanten op. Zij huren iemand in en zijn klaar. ,,Er zijn ook mensen met een iets minder budget. Het is belangrijk die shops te weten, die niet zo heel duur zijn. Waardoor die mensen ook gelukkig kunnen worden. Dat zij ook zien dat iets kan. Het heeft niet altijd heel veel geld te kosten. Als je een kamer heel zat bent, kun je met nieuwe gordijnen of een paar kussens, een kleed of een paar vazen al een heel eind komen. Alleen niet iedereen heeft die creativiteit. Die heb ik wel, ja.”

Tineke Roelofsen, die ook etalages van winkels mooi kan maken, heeft een eigen website (www.atelierrebel.nl). ,,Mijn bedoeling is de mensen gelukkig te maken met wat zij willen. Het advies krijgen ze er bij. Wat zij daar mee doen en of zij zich daarmee happy kunnen voelen, dat is aan hen. Afhankelijk hoe groot de opdracht is en hoeveel tijd ik er mee bezig ben, betaalt men mij een x bedrag. Als het geen shoppen wordt, is dat natuurlijk een lager bedrag.”

Veel mensen hebben genoeg kleren in de kast hangen, zo is de ervaring van Tineke Roelofsen, die ook avonden in Buitenzorg organiseert, waar zij haar kledinglijn presenteert. ,,Het is de kunst om het zo te combineren, dat het elke keer lijkt of je iets anders aan hebt. Soms is een kleur niet geschikt voor een man of een vrouw. Deze regio is moeilijk. Als ik in Amsterdam had gezeten, was het eenvoudiger geweest. Maar ik weet zeker dat er ook in Ede een markt is voor het personal shoppen. Mensen moeten er aan wennen. Maar als zij er het gemak van ondervinden, gaan zij overstag.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie