Fysiotherapeuten Bellestein nemen afscheid

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De fysiotherapeutenpraktijk in de Bellestein zal volgens Klumpes en Scholten onder leiding van de nieuwe maten Elena van Duin en Terry de With verder groeien en moderniseren. Er ligt een stevig fundament. Toen Klumpes zich in 1971 in Ede vestigde, werkten hier slechts twee fysiotherapeuten. Nu werken alleen al in de Groepspraktijk in Veldhuizen negen, die tezamen vrijwel alle specialismen beheersen.

EDE - Niets is mooier, leuker en geeft meer voldoening dan werken met mensen. De fysiotherapeuten Bert Klumpes en Jacques Scholten spreken uit zo’n vier decennia ervaring. Waarvan vijfendertig jaar in de Groepspraktijk voor Fysiotherapie Ede-Veldhuizen. Aan alles komt een eind en ze zijn beiden blij hun levenswerk over te kunnen dragen aan twee jonge, enthousiaste collega’s. Vrijdag 29 juni nemen ze afscheid van hun (oud)patiënten in gezondheidscentrum Bellestein.

Klumpes en Scholten begonnen aan de Goudenstein, verhuisden naar de Arkelstein en stonden aan de wieg van Gezondheidscentrum Bellestein. In 1980 vestigden ze daar hun - nog alsmaar uitbreidende - fysiotherapiepraktijk.

Bert Klumpes en Jacques Scholten nemen onbezwaard afscheid. Het vak blijft prachtig, werken met mensen en daarvoor iets betekenen. Maar vooral de administratieve verplichtingen beginnen hen tegen te staan. ,,Alles moet worden beschreven en wetenschappelijk onderbouwd’’, zegt Klumpes. ,,Wij zijn daarin niet opgeleid.’’

Het is, vinden ze, een buitenkans dat collega’s uit de eigen groep de praktijk overnemen en voortzetten. Het bestaande team, van wie een aantal al tientallen jaren hierin werkzaam is, zorgt voor een solide basis. ,,Natuurlijk zullen er dingen veranderen. Dat is prima’’, vinden ze allebei. ,,Maar het is fijn dat de praktijk op sterkte blijft en met een nieuwe, eigen identiteit, verdergaat. Wij hebben daar alle vertrouwen in’’.

Tenslotte nemen ze afscheid van al die mensen die zich korter of langer, incidenteel of herhaaldelijk, aan hun zorgen toevertrouwden. Daarom geven Klumpes en Scholten gelegenheid met een drankje en een hapje afscheid te nemen op vrijdag 29 juni van 16.30 tot 18.30 uur in Gezondheidscentrum Bellestein. In het kader van dit afscheid denken ze - in plaats van cadeaus - aan een gift aan de stichting Ronald McDonald.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie