Eis celstraffen tegen twee drugsdealers

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het openbaar ministerie heeft celstraffen tot 15 maanden geëist tegen twee inwoners van Ede en Wageningen. Het duo zou zich schuldig hebben gemaakt aan de handel in harddrugs. Bovendien verdenkt justitie de Wageninger (33) ervan een hoeveelheid verdovende middelen in bezit te hebben gehad.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie vermoedde dat de mannen, die neven van elkaar zijn, zich al maandenlang inlieten met de handel in coke. Naar aanleiding van telefoontaps, waarin beiden in ‘versluierd taalgebruik’ over de illegale transacties zouden hebben gesproken werden de mannen in maart dit jaar aangehouden. In de Edese woning van een kennis van de 33-jarige ontdekten agenten kort daarna enkele tientallen grammen coke en een partij hasj.

Tijdens de rechtszitting stelden zowel de oudste neef als zijn 19-jarige familielid uit Ede dat zij niets met de zaak te maken hebben. ,,Er worden allemaal leugens verteld. Ik heb nooit drugs verkocht’’, aldus de 33-jarige. Ook zijn medeverdachte zei onschuldig te zijn.

De officier van justitie vond echter wel dat de mannen over de schreef zijn gegaan. De resultaten van de telefoontaps zijn voor de aanklager voldoende bewijs om de verdachten te veroordelen. Bovendien spraken de neven over de telefoon niet altijd in zulke bedekte termen. ,,Ook de woorden ‘poeder’ en ‘zuiver’ zijn gevallen’’, bracht de officier naar voren. Justitie eiste tegen de 33-jarige 15 maanden cel, waarvan 5 maanden voorwaardelijk en tegen de ander 12 maanden cel, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

Echter de advocaten van de vermeende handelaren vroegen de rechtbank om hun cliënten vrij te spreken. Volgens de raadslieden zijn de telefoontaps juist buitengewoon vaag en onduidelijk. Bovendien komt nergens naar voren dat de gevonden drugs in de woning ook inderdaad eigendom van de Wageninger waren. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie