Bedreiging

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige Edenaar aangehouden toen hij tegen een woning aan was gereden. De man had teveel gedronken. Omstreeks half twee reed de Edenaar met zijn auto over de Molenstraat. Op de kruising met de Hoenderweg raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed tegen een schutting en vervolgens tegen een muur van een woning. De auto raakte hierdoor zwaar beschadigd, maar de bestuurder kwam met de schrik vrij. De politie nam zijn rijbewijs in.

EDE - Een 59-jarige man uit Ede is maandagavond omstreeks half tien in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van autodiefstal en het rijden onder invloed. Een 33-jarige Edenaar was net bij het politiebureau geweest om aangifte te doen van zijn auto die eerder die dag was gestolen. Op de weg terug naar huis zag hij plotseling op de Stationsweg zijn eigen, gestolen auto rijden. De Edenaar en een 25-jarige plaatsgenoot bij wie hij bij in de auto zat, besloten het gestolen voertuig klem te rijden. Zij troffen de 59-jarige man in de auto aan en belden de politie. Toen agenten aankwamen, is de 59-jarige aangehouden. Uit een ademanalysetest bleek dat de man teveel had gedronken. Ook had hij geen rijbewijs.

BENNEKOM - Een 17-jarige vrouw uit Bennekom is in de nacht van zaterdag op zondag in haar woonplaats onder bedreiging beroofd van haar geld en mobiele telefoon. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. De vrouw fietste omstreeks half drie over de Esdoornlaan (komende uit de richting van Wageningen), toen een man plotseling naast haar kwam fietsen. Volgens het slachtoffer zou de man een vuurwapengelijkend voorwerp op haar hebben gericht. Zij fietsten de Meidoornlaan in. Daar werd gestopt en zou de dader de vrouw haar geld en telefoon afhandig hebben gemaakt. De vrouw wist te ontkomen. Het zou gaan om een man van rond de dertig jaar met een lengte van ongeveer 1.85 m en een normaal postuur. Ook had hij een bril op. Getuigen kunnen bellen met de politie: tel. 0900-8844.

EDE - Een 14-jarige jongen uit de gemeente Ede is zondagavond door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging. De jongen zou omstreeks tien uur een 22-jarige medewerkster van een instelling in de gemeente hebben bedreigd. Er zou een conflict zijn ontstaan tussen de jongen en de vrouw over een computer die hij niet terug zou krijgen. De jongen was het hier kennelijk niet mee eens en zou hierna de vrouw met de dood hebben bedreigd. Toen hij niet wilde kalmeren, is de leiding van de instelling hierop met de jongen naar het politiebureau gegaan, waar hij is aangehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie