Bennekommer gaat in hoger beroep in verkrachtingszaak

10 januari 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Op 17 december dient het hoger beroep in de zaak tegen de 34-jarige Bennekommer die in de nacht van 7 op 8 juli 2006 vier bejaarde vrouwen zou hebben verkracht of aangerand. Zo bepaalde het hof van justitie in Arnhem. De man werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De Bennekommer probeerde in de nacht van 7 op 8 juli vorig jaar binnen te dringen in een aantal seniorenwoningen aan het Ericapark. De bewoonsters kregen de schrik van hun leven toen hij voor de slaapkamerramen verscheen, deze probeerde te openen en de vrouwen seksueel getinte opmerkingen toeriep. Bij zijn laatste poging lukte het de 34-jarige de woning van een 68-jarige vrouw binnen te dringen. De Bennekommer verkrachtte de vrouw. Agenten betrapten hem toen hij op het grasveld buiten de woning bovenop het slachtoffer zat. De man vluchtte, maar werd later verderop in de bosjes door de politie aangehouden.

De verdachte heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. In de buurt van het Ericapark vond de politie echter een sok en een petje, waarop dna-sporen van de vermeende dader zijn gevonden. Ook kon de 34-jarige zelf niet verklaren wat hij in de buurt van het park te zoeken had die nacht. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie