Softballers Moorfielders verslaan Hazenkamp

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - In een vreemde wedstrijd, Hazenkamp kwam te laat en de wedstrijd moest vanwege de regen gestaakt worden, wist Moorfielders met een lichte voorsprong de eerste inning af te sluiten. Vervolgens werd deze voorspring niet meer uit handen gegeven.

In de tweede inning profiteerde Moorfielders goed van de fouten van de pitcher en gevolgd door een slimme stootslag van Peter van Tiel, werd de voorsprong naar 5-2 uitgebouwd.

Ook in de derde inning kreeg Hazenkamp niet veel kansen dankzij een fraai dubbelspel (Onno Adriaans), wat uiteindelijk slechts één punt opleverde. De Edenaren produceerden zelf drie punten door te profiteren van de veldfouten van de Nijmegenaren.

De volgende Edese slagbeurt was het meest 'honkslagrijk', dankzij een 2-honkslag van Pieter Doornhein en honkslagen van Onno Adriaans, Menno Ettema en Jean Slangen. Dankzij fraaie vangballen in het Edese veld kon Hazenkamp niet veel inbrengen tegen het slaggeweld van Moorfielders.

De vijfde slagbeurt voor Hazenkamp leverde hen weer één punt op. Even later - toen Moorfielders aan slag was - begon de regen ruimhartig neer te dalen, waardoor de scheidsrechter de wedstrijd onderbrak om hem niet veel later te moeten staken.

Met 4,5 inning en een 12-6 voorsprong voor Moorfielders is de wedstrijd geldig en gaan de punten naar Moorfielders, dat zich hiermee stevig in de middenmoot heeft genesteld.

Werpresultaten: (P.van Tiel: 0xSL, 1x4W, 7hs en 3veldfouten). Hazenkamp (3-4-9-4 en 6x geraakt werper). Beste Edese slagmensen: Pieter Doornhein, Jean Slangen en Dick Starmans (allen 1.000)

Volgende wedstrijd: vrijdag 13 juli Moorfielders- Quick (aanvang 19.30 uur).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie