Arjen Leistra op orgel Oude Kerk Ede

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Arjan Leistra bespeelt op woensdag 11 juli het orgel van de Oude Kerk aan de Grotestraat in Ede. Arjen Leistra, geboren in 1973, studeerde orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).

In 1996 werd Arjen tweede prijswinnaar van de ‘International Organcompetition te Dublin (Ierland). In hetzelfde jaar volgde zijn benoeming tot cantororganist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen waar hij tevens werkzaam is als orgeldocent.

Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs. Arjen Leistra geeft orgelconcerten in het hele land, maar hij heeft zijn debuutoptreden in Ede.

Leistra is verder actief als begeleider van diverse koren op orgel en piano, als continuo-speler en als componist.

In november 2005 maakte Arjen een concerttournee door de Verenigde Staten en gaf recitals in Florida, Georgia en South- en North Carolina. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd’s.

Voor dit concert is een interessant programma samengesteld met werken van Jacob Bijster (Feestvoorspel ‘Komt nu met zang’), Joh. Seb. Bach (triosonate VI), Robert Schumann, Felix Mendelssohn-Bartholdy (Sonata VI), Peter Eben (uit ‘Sonntagmuziek), Jan J. van den Berg en Marcel Dupré (Résurrection).

Het concert begint om 20.15 uur. De prijs van een toegangskaart dat tevens een programma is, bedraagt 5 euro. 65-plussers, kinderen tot 12 jaar en houders van een CJP betalen 4 euro. Voor gezinnen is er reductie.

u Meer informatie over dit orgelconcert of andere orgelconcerten in deze serie is te vinden op de website http://home.hetnet.nl/˜bvst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie