Laatste kans om mee te doen met energieactie

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De actie `Energiebesparing Door Eendracht` is bijna afgelopen. De komende paar maanden geeft de Stichting Collusie nog een gratis energie-advies aan huishoudens. Huishoudens die meedoen kunnen met het advies en de materialen energie én geld besparen. De besparing kan oplopen tot wel 150 euro per jaar. In het afgelopen jaar hebben ongeveer 950 huishoudens meegedaan. Deze huishoudens besparen met zijn allen minstens 300 ton van het broeikasgas CO2.

De energiekosten voor huishoudens stijgen steeds verder. Vooral de huishoudens met een laag inkomen zijn hiervan de dupe. Deze actie richt zich juist op deze groep.

Een adviseur komt bij de mensen thuis en geeft advies over energie- en waterbesparing. Elke deelnemer krijgt een pakket, waarmee hij of zij op een eenvoudige manier energie kan besparen. In dat pakket zitten bijvoorbeeld spaarlampen en radiatorfolie. Als het nodig is komt daar nog een kluspakket bij met tochtstrips en buisisolatie. De reacties van de mensen die tot nu toe hebben meegedaan zijn erg positief.

Voor wie?

Het advies is voor huurders van Woonstede en Plicht Getrouw die een laag inkomen hebben. De bewoners die in aanmerking komen, krijgen een aanmeldingskaart in de bus. Ze kunnen zich ook telefonisch aanmelden. Ze moeten dan wel snel zijn, want er is nog plaats voor ongeveer 100 huishoudens. Belangstellenden kunnen gratis bellen naar Collusie, telefoon 0800-6512114. Collusie bekijkt dan of zij in aanmerking komen en maakt een afspraak.

Het Ministerie van VROM betaalt het grootste deel van de kosten. De gemeenten Ede en Scherpenzeel en de woningcorporaties willen graag een bijdrage leveren aan de vermindering van het klimaatprobleem. Daarom betalen ze mee aan deze actie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie