Basisscholieren Triangel oefenen ondernemersschap

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De komende tijd zal groep 8 van basisschool de Triangel in Ede meedoen aan het ondernemersspel Kids in Bizz.

Kids in Bizz is een leuk en leerzaam spel waarbij de leerlingen onder leiding van hun docent en een zakelijk begeleider een eigen bedrijfje gaan runnen. Ze werken binnen dat eigen bedrijf met echte producten en echt geld. Ze maken ze op eenvoudige wijze kennis met enkele financiële en economische begrippen. Daarnaast stimuleert Kids in Bizz de kinderen te leren samenwerken en als team te opereren.

De leerlingen verkopen producten op het gebied van electronica, schrijfwaren, huishoudelijke artikelen, kinderspellen, kantoorartikelen en reizen. Om de verkoop te stimuleren houdt de school donderdag 5 juli van 14:30 tot 15:30 uur een verkoopbeurs.

Warchild

De kinderen zullen hun bedrijf presenteren en tevens hun producten aan de bezoekers verkopen. Wilt u ook de kans benutten om deze prachtige producten te kunnen kopen, kom dan naar de Verkoopbeurs op basisschool de Triangel, Tollenburg 15, Ede. De winst die de bedrijfjes maken met de verkoop van hun producten komt geheel ten goede aan een goed doel: Warchild.

Kids in Bizz wordt kosteloos aangeboden aan basisscholen in Nederland dankzij de financiële steun en de inzet van bankvrijwilligers van de ABN AMRO Bank, die hoofdsponsor is van Kids in Bizz. De bankvrijwilligers treden op als zakelijk begeleiders van het spel.

De ABN AMRO Bank ondersteunt dit project vanuit haar programma 'Gebruik je talenten'. 'Gebruik je talenten' is het programma waarbinnen alle maatschappelijke initiatieven van ABN AMRO Bank in Nederland worden uitgevoerd. De bank wil het ondernemerschap in Nederland versterken door talent en ondernemerskennis bij elkaar te brengen en te stimuleren. Onder andere door het aanmoedigen van vrijwilligerswerk vanuit de bank. Het talent van kinderen en jongeren samenbrengen met de kennis en kunde van bankvrijwilligers, klanten en andere relaties is daarbij het uitgangspunt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie