Zendingsdag in Harskamp

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - De zendingscommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Harskamp belegt een landelijke zendingsdag. Dit vindt zaterdag 7 juli plaats op de legerplaats te Harskamp. De opening wordt om 10.00 uur verricht door ds. B. Reinders en de sprekers daarna zijn ds. N.P.J. Kleiberg uit Achterberg en ds. J.C. den Ouden uit Rijssen. Na de pauze zijn er om 14.00 uur lezingen van ds. H. Lassche uit Ouddorp en ds. A. den Hartog uit Kesteren. De sluiting is door ds. B. Reinders.

Open tuinen

BENNEKOM - Twee jubilerende verenigingen, de afdeling Ede van de KMTP Groei & Bloei -45 jaar- en volkstuinvereniging VAT-Ede complex Breukerkamp -25 jaar- houden zaterdag 7 juli een open tuinendag. Deze dag is het mogelijk om de tuinen per fiets, volgens een uitgezette route van circa 20 kilometer te bezoeken. Ook zijn de tuinen per auto bereikbaar. Deelname aan deze tuinendag is geheel gratis. De adressen van de tuinen kunnen vanaf 10.00 uur worden opgehaald bij de Breukerkamp aan de Doornboshoeve in Bennekom. De fietsers kunnen ook bij de tuin van Henk Hoefakker aan de Lindelaan 5 in Bennekom beginnen.

u Inlichtingen: Wim van der Deijl tel. 414080.

Nestkastcontrole

BENNEKOM - De vogelwerkgroep van de IVN-afdeling Ede heeft in Bennekom een aantal nestkasten voor gierzwaluwen opgehangen. Op dinsdag 7 juli van 11.00 tot ongeveer 16.00 uur worden in de Dorpstraat met een ladder deze nestkasten gecontroleerd.

Geïnteresseerden hoeven niet zelf de ladder op. Ze kunnen op de begane grond het meten, wegen en ringen van jonge gierzwaluwen van dichtbij bekijken. Een goede gelegenheid om deze bijzondere vogels eens van heel nabij te zien en te fotograferen. De gids is Hans Westendorp (tel. 418465). Aanmelden van tevoren is niet nodig, deelname is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie