Decennium hobbyen in ‘t Schaffelaartje

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

,,Ik ontmoette mijn vrouw rond de tijd dat zij met haar broer in onderhandeling was over overname van de winkel. In april van 1997 hebben ze het overgenomen en ben ik er uiteindelijk ook ingerold. Je kunt wel zeggen dat er sindsdien het één en ander is gewijzigd”, blikt Koolmees terug. Zwager Martin is inmiddels uit het bedrijf gestapt en het pand waar de winkel in zat werd uitgebreid met nog een pand. Ook het assortiment werd flink onder handen genomen. ,,We hebben de slagerij toegevoegd en die loopt super op dit moment. We zijn begonnen met grillen. De meeste mensen zullen zich de grillmachines bij ons op de stoep nog wel herinneren.”

EDE - Het is tien jaar geleden dat Gijs Koolmees, samen met zijn vrouw Jenneke en zwager Martin, ‘t Schaffelaartje in Ede overnamen. De van oudsher kaas- en kipwinkel transformeerde in een decennia tot een kaas-, slagerij- en poeliersbedrijf. Koolmees wil na deze periode nog niets weten van stoppen: ,,Ik doe dit werk nog wel een tijd. Mijn werk is echt mijn hobby.”

door Boy Imminck

Bouwput

Volgens Gijs Koolmees gaan de zaken nu erg goed voor ‘t Schaffelaartje. Toch is het niet altijd zo rooskleurig geweest. ,,Wij hebben als poelier natuurlijk ook last gehad van de vogelgriep, al was dat niet het grootste probleem in tien jaar. Drie jaar lang hebben we in een bouwput gezeten. Daar bij de markt waren ze toen aan het bouwen. Dat waren moeilijke jaren, maar we zijn er goed uitgekomen. Onze vaste klantenkring heeft ons er toen eigenlijk doorgeholpen. Ik kom zelf uit de supermarktwereld en merkte toen al dat het contact met onze klanten nu veel persoonlijker is dan het in de supermarkt ooit zal zijn. Tegenwoordig hebben we veel aan de horeca, die wij met onze winkel een totaalpakket kunnen leveren.”

,,We hebben een groot assortiment in de aanbieding voor de klant. Heel veel uitbreiden gaan we dan ook niet meer. In deze vorm doorgaan heeft in mijn ogen het meeste succes. We moeten alert blijven op tendensen in onze markt. Een mooi voorbeeld is ‘kippeling’. Een soort kibbeling zoals van vis, maar bij ons is het van kip. Ook verzorgen wij hele barbecues, heerlijk nu de zomer er aan komt”, aldus Koolmees. Ondanks dat het werk hem bevalt, realiseert hij zich dat er nog meer is dan de winkel. ,,Ik heb een gezin en daar denk ik ook aan. Het is fantastisch werk en ik zal er daarom ook nog lang mee doorgaan. Misschien dat ‘t Schaffelaartje over dertig jaar nog steeds bestaat.”

‘t Schaffelaartje

Brouwerstraat 59-61 Ede

Telefoon 0318-618498

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie