Tuin met kleurrijke bloemen

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Vooral de tuin met alle kleurrijke bloemen vindt Ria prachtig. Ze vindt het heerlijk om in de tuin te werken en daarna lekker te genieten op haar terrasje. De natuur is iets wat Ria fascineert. Ze houdt er van om natuurfoto’s te maken van haar tuin of van de parken in Ede. Als Ria op vakantie gaat heeft zij haar fototoestel altijd bij de hand. Maar ook als zij door Ede fietst. ,,Je weet nooit wat je tegen kunt komen”, zegt Ria. Alle foto’s komen terecht in een speciaal mapje.

EDE - Aan de Dahliastraat nummer 8 woont de 51-jarige Ria Methorst. Zij woont daar sinds 2005 en is erg blij met haar huisje. Ria heeft het gevoel dat zij haar plekje heeft gevonden. En zal niet graag willen vertrekken uit de rustige buurt waarin zij nu woont. Vol trots laat zij haar huis zien, waarin zij alle ruimte heeft voor zichzelf. ,,Ik ben best trots op mijn huis. Als ik de Dahliastraat inrijdt, denk ik: dit is mijn straat”, vertelt Ria.

door Mapke de Boer

Ria is een echte Edenaar. Vanaf haar geboorte woont zij al in Ede. Er is wel veel in Ede veranderd, zegt zij. ,,Het is een stuk groter geworden. Het centrum zal iemand van vroeger bijna niet meer herkennen. Ik houd zelf wel van wat kleine dorpjes, maar ik ben toch wel blij dat ik in Ede woon. Er zijn ook wel goede dingen bijgekomen”, geeft Ria toe. Ria voelt zich thuis in Ede. ,,Je hoort er hier gewoon bij, omdat je er geboren bent. Ik heb eerst getwijfeld om in Wekerom een huis te kopen. Ik ben achteraf wel blij dat ik dat niet heb gedaan. Ik vind Wekerom een mooi dorp, maar je blijft er misschien wel een buitenbeentje, omdat je er niet geboren bent.”

Bovendien heeft het huis dat Ria aan de Dahliastraat heeft gekocht, een veel mooiere tuin. Het Rozenplein ligt vlak bij Ria in de buurt. ,,Dat is erg handig voor mijn boodschappen. Toen ik nog aan de Driesprong woonde, moesten wij daarvoor minimaal twintig minuten fietsen. Nu is het vlak in de buurt.” Met de buren heeft Ria goede contacten. ,,Ik ben wel op mezelf, maar regelmatig maken we wel een praatje met elkaar.”

Ze vindt het fijn dat de Dahliastraat zo lekker rustig is. Ria heeft nooit geluidsoverlast van haar buurtjes. Voordat ze aan de Dahliastraat kwam wonen, woonde zij met haar ouders bij de Driesprong. Daar had nog wel eens buren die de radio hard aanzetten. Het was niet de muziek waar de Edenaar van houdt. Zij geniet meer van Bach of koorgezang.

De kerk speelt een grote rol in Ria’s leven. Ze gaat op zondag tweemaal naar de kerk en eenmaal door de weeks. Ook via de kerk heeft zij goede contacten. Thuis vindt zij het fijn om religieuze boeken te lezen. Op vakantie gaat zij graag naar dorpjes als Urk. ,,In deze dorpjes zie je het religieuze karakter nog erg terug”, vindt Ria. Maar het liefst gaat ze natuurlijk de natuur bezichtigen met haar fotocamera.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie