,,Hoe serieus wordt er met je belastinggeld omgesprongen?”

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Met verbazing heb ik notie genomen van het feit dat onze interim burgemeester mevrouw Netelenbos voor haar woon-werkverkeer door een medewerker van de brandweer vervoerd wordt.

Als excuus wordt vermeld dat de provincie Gelderland hierom verzocht heeft. In mijn beleving zou dan de provincie zelf hier maar zorg voor moeten dragen. Het is toch te gek voor woorden dat wij als burger voor alle kosten die dit met zich meebrengt op moeten draaien. Wanneer een burger de keus maakt om een uur rijden van huis je werkplek te kiezen, ben je tenslotte ook zelf verantwoordelijk hoe je het vervoer hiervan regelt.

Waarom zou een (interim)-burgemeester, die toch geacht wordt een voorbeeldfunctie te hebben dit dan niet moeten? Nog vreemder wordt het als je je realiseert dat deze mevrouw ooit bij Verkeer en Waterstaat gewerkt heeft en zich daar op zijn zachtst gezegd niet geliefd heeft gemaakt bij de burger door vele geldverslindende beslissingen te nemen die misschien wel niet eens nut gehad hebben.

Neem daarbij ook nog in gedachten dat met name dit departement er alles aan doet om files te bestrijden en dit verhaal is nog meer bizar dan het nu al is. Immers, nu moet mevrouw ‘s morgens opgehaald worden en ‘s middags weer weggebracht. Dit betekent dus dat de brandweerchauffeur die hiermee belast is twee keer per dag dezelfde rit rijdt en er dus ook twee keer een extra auto op de weg zit. Als mevrouw gewoon zelf rijdt scheelt dit dus: punt 1: een auto minder op de weg; punt 2: minder uitstoot; punt 3: besparing in de kosten. Of zou deze mevrouw zelf geen geldig rijbewijs hebben? Iets wat haar toenmalige functie als minister van juist Verkeer en Waterstaat mijns inziens nog meer bedenkelijk maakt. Je vraagt je als burger dan af: waar gaat dit naar toe en hoe serieus wordt er met je belastinggeld omgesprongen?

Erik Modderkolk

Jagermeester 58

Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie