Zoektocht naar plek cafetaria

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Tijdens de laatste raadsvergadering stelde Koos van Boven (GemeenteBelangen) vragen over de toekomst van snackbar Van Kooten in Ede-Zuid. Begrijpelijke vragen van de fractievoorzitter van GemeenteBelangen, omdat de Edese gemeenteraad niet voor niets in grote meerderheid vindt, dat de snackbar niet verloren mag gaan voor Ede-Zuid. De vragen zijn vertrouwelijk beantwoord door wethouder Simon van de Pol. De reden waarom Van Boven daarover desgevraagd niets kwijt wil.

Henk Imminck vertrouwt op locatie in Zuid EDE - De vleermuizen zijn uitgevlogen in Ede-Zuid. Daarom is woningcorporatie Woonstede daar begonnen met de sloop van diverse panden. Van één pand, dat van snackbar Van Kooten, moet Woonstede voorlopig afblijven. Nog altijd is geen overeenstemming bereikt met eigenaar Mart van de Pol en huurder Henk Imminck. De onderhandelingen zitten in een patstelling. Heet hangijzer blijft een nieuwe stek voor de snackbar van Imminck. Als de partijen er niet spoedig uitkomen, kan het een fikse vertraging betekenen voor de geplande woningbouw van Woonstede.

door Jan de Boer

Als het aan Henk Imminck ligt, krijgt hij spoedig haring of kuit. De onzekerheid knaagt aan de Edese cafetariahouder. Buiten kijf staat, dat Woonstede de opstal van de cafetaria nodig heeft om in het gebied überhaupt met de nieuwbouw te kunnen starten. De partijen zullen tot elkaar moeten komen. Bij Woonstede is men in de persoon van projectleider Rien Hilhorst evenmin scheutig met woorden. De conclusie dat de wooncorporatie en de eigenaar er bijna uit zijn, lijkt zo klaar als een ‘patatje oorlog’.

Wel wil Hilhorst kwijt, dat Woonstede niet eerder met huurder Imminck in gesprek gaat nadat de koop is beklonken. Pas als de koper en huurder hun ‘poot’ onder een overeenkomst hebben gezet, kan het laatste gebouw in het gebied gesloopt worden. In afwachting van de nieuwbouw zal de snackbar een tijdelijk onderkomen moeten krijgen. Imminck heeft twijfels of Woonstede eigenlijk wel staat te trappelen om hem in te passen in Ede-Zuid.

Vlakte

Hilhorst houdt zich daarover op de vlakte. ,,Wij gaan er in principe van uit, dat we er in alle redelijkheid met Imminck uitkomen,” zegt de projectleider, volgens wie de gemeenteraad slechts een vrijstellingsbevoegdheid heeft gecreëerd om de snackbar op een andere plek in de wijk te laten terugkeren. Tijdens de onderhandeling moet blijken of dat ook echt mogelijk is.

Henk Imminck, die door een fout van Woonstede drie dagen de deuren van z’n snackbar moest sluiten (,,donderdag gaan we weer open”), is het wachten meer dan beu. De hoop op een goede afloop heeft hij niet opgegeven. Imminck rekent er op, dat hij zaken kan doen met Woonstede. ,,Ik heb al gezegd voorlopig honderd meter verderop in een unit op het terrein van de Edese Lasindustrie te willen zitten. Ik moet natuurlijk wel weten of ik terug kan komen in de wijk. Anders heeft het geen nut. Nog steeds heb ik niets gehoord van Woonstede, maar vertrouw er op dat het goed komt,” aldus de Edese cafetariahouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie