Controles in voetgangersgebied Museumplein Ede

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het doorgaand verkeer in het Edese centrumgebied is gescheiden van voetgangers. Door middel van borden op de verschillende wegen is dit aangegeven. Ondanks die aanduidingen blijkt toezicht en handhaving door de politie met enige regelmaat nodig te zijn. Omdat de aanduidingen niet altijd worden opgevolgd. En dat kan leiden tot conflicten in het verkeer.

Studenten van de politieopleiding, die op dit moment in Ede (unit Midden, district West-Veluwe Vallei) werkzaam zijn, houden vrijdag 6 juli aanstaande een ‘actiedag’. Dan wordt op en rond het Museumplein gecontroleerd of het doorgaande verkeer de verkeersregels volgt.

Geen fietsers of bromfietsers op het Museumplein dus. Ook na deze actiedag zullen de politiestudenten projectmatig nog regelmatig op en rond het Museumplein te vinden zijn. Zij richten zich met hun controle op alle regels die voor het Museumplein van toepassing zijn.

,,Dus niet alleen het fietsen of brommen in het voetgangersgebied”, zo laten ze weten. ,,Maar ook het parkeerverbod voor deze voertuigen op het plein.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie